ADO Den Haag bereikte het droevige bericht dat op 10 juli oud-speler van FC Den Haag en ADO (amateurs) Fred Goemans op 63-jarige leeftijd is overleden.

Goemans was een talent uit eigen gelederen. In jaren zeventig ontwikkelde hij zijn kwaliteiten zeer snel en werd ook een vaste verschijning in de nationale jeugdselecties. Doorbreken op het hoogste niveau en daar duurzaam een plek veroveren gebeurde echter maar mondjesmaat. Goemans was een leuke speler om te zien met zijn korte passeerbewegingen en snelle demarrages.

Tijdens het seizoen 1976/1977 maakte Goemans zijn opwachting in het eerste elftal van FC Den Haag. Daarna volgden twee seizoenen, waarin hij het merendeel deel van de wedstrijden speelde. In zijn vierde en laatste seizoen als prof (seizoen 1979/1980) kwam hij slechts eenmaal in actie. In totaal speelde Fred Goemans 61 wedstrijden voor FC Den Haag (51 competitiewedstrijden, 3 bekerduels en zeven ontmoetingen voor de Intertoto Cup). Daarbij scoorde hij zevenmaal. Eenmaal speelde hij voor Jong Oranje. Dat was op 14 november 1978 in Rostock tegen de DDR, dat met 2-0 won. In dit team speelden ook de van FC Den Haag afkomstige Hans Galjé en Romeo Zondervan. Andere spelers van Jong Oranje waren onder anderen Stanley Brard, Michel Valke, Jan Peters, Dwight Lodeweges en op de bank naast bondscoach Ron Groenewoud zaten onder meer Keje Molenaar en John Metgod.

Slepend blessureleed – vooral dij- en andere beenspieren – voorkwam, dat Goemans bracht wat hij in potentie bezat. Hij ging uiteindelijk terug naar ADO, dat in de begin jaren tachtig driftig aan de weg timmerde in het zondagamateurvoetbal. Ook daar duurde Freds loopbaan door blessureleed niet lang. Uiteindelijk ging hij zich toeleggen op zijn maatschappelijke loopbaan (bedrijf in systeemplafonds) en op de biljartsport. In die sport bleek hij ook gedreven. Een sport, die hij overbracht op zijn zoon Roel, die zich ontpopte tot een bekwame driebander.

Ons medeleven gaat uit naar zijn nabestaanden, die wij alle sterkte toewensen bij het verwerken van het verdriet over het grote verlies. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op maandag 19 juli 2021 om 15.00 uur in de grote aula van het crematorium Ockenburgh. Vanwege de coronabeperkingen kunnen belangstellenden alleen op uitnodiging deze bijwonen.