De ADO Den Haag Jeugdopleiding, door de KNVB met 4 sterren gecertificeerd regionaal opleidingscentrum, is klaar voor de volgende stap. Gesprekken binnen de organisatie in de laatste maanden hebben tot gevolg gehad dat het beleid binnen de Jeugdopleiding vanaf deze zomer volledig afgestemd wordt met de technische staf van de BVO 1. Alle trainers van de BVO selectie zullen gedurende het seizoen de ontwikkelingen bij de jeugd nauwlettend gaan volgen.

Ook zullen de medewerkers van de BVO1 ingezet gaan worden bij de jeugdopleiding. Het gaat dan bijvoorbeeld om onderdelen van de trainingen als spitsen-, techniek-, loopcoördinatie- en conditietraining. Ook op medisch gebied en fysiotherapie zal nog hechter samengewerkt worden. Op deze manier denkt ADO Den Haag de overgang voor spelers vanuit de Jeugdopleiding naar het betaald voetbal sneller en beter mogelijk te maken.
Hoofd Jeugdopleiding Wim van Laar: “De uitkomst van alle gesprekken is bijzonder positief. De vele talenten die recent ingestroomd zijn, gaan we een nog betere opleiding bieden. Vanuit de jeugd moeten ieder jaar talenten naar de BVO 1/2 doorstromen.”

John van den Brom: “Ik heb vertrouwen in deze weg die we inslaan. We geven op deze manier de ADO Den Haag Jeugdopleiding een kwaliteitsimpuls en de doorstroming naar onze selectie wordt hierdoor nog beter.”

Financieel denkt de Jeugdopleiding beter te gaan draaien door o.a. het aanbieden van steeds meer betaalde opleidingsplaatsen. In dat kader zijn er plannen om in samenwerking met MBO en HBO instellingen in onze regio voetbalopleidingen te gaan aanbieden. Genoemde ontwikkelingen moeten naast een verbetering op het sportieve vlak dus mede leiden tot een verbeterde verhouding tussen de kosten en opbrengsten van de jeugdopleiding.

De gesprekken zijn gevoerd door de leiding van de NV ADO Den Haag met het hoofd Jeugdopleiding Wim van Laar en de staf van de BVO 1 onder leiding van John van den Brom. Ook het bestuur van de HFC ADO Den Haag werd bij de besluitvorming betrokken. Allen zijn erg tevreden over de uitkomst.