Op een zonnige zaterdag middag werd het duel ADO Den Haag – UDO gespeeld in het Zuiderpark. Vanaf de aftrap was het spel van ADO Den Haag net zo sprankelend als het weer. Na 2 minuten lag de eerste bal van Boy Wotte er al in, al werd deze nog afgekeurd door buitenspel.

In de 10e minuut was het echter wel raak. Een ingedraaide bal werd doorgekopt door Cedric Ake en via een mooi heupschot over de keeper geschoten door Ramon Ripson werd het 1-0. Dit was de opmars voor meer. In de 13e minuut scoorde Joad Essanoussi na een lage strakke voorzet van Boy Wotte.

Na een kwartier spelen werd het 3-0. Cedric Ake stuurde Diego Liefden diep weg, die ging met Joad een 1-2-tje aan op de achterlijn en schoot hem strak in de korte hoek. In de 37e minuut, wanneer Peter Korteling al is uitgevallen met een hamstring blessure, kopte Ahmed Ali een voorzet van Patrick Baptist achter de keeper van UDO 4-0. Dit was ook de ruststand.

Na rust begon ADO Den Haag gezapig. En na 6 minuten kon UDO juichen nadat Ricardo Kieboom de bal vanaf 20 meter van zijn doel niet goed weg kreeg en de nr. 16 hem in de lege goal kon prikken, 4-1. In de 17e minuut kwam er uit een vrije trap de 4-2 bij en begon UDO er weer in te geloven. Te scoren wisten ze echter niet meer, ADO Den Haag daarentegen wel. In minuut 45+1 werd Ramon Ripson op randje strafschopgebied neergehaald. Diego Liefden wist de bal strak door de muur achter de keeper van UDO te schieten, eindstand: 5-2.