Een paar dagen na het sluiten van de ‘echte’ transferwindow presenteert ADO Den Haag haar twee eSporters voor dit seizoen. Danny Hazebroek blijft de ervaren kracht in de Haagse FIFA-equipe en krijgt een nieuwe teamgenoot aan zijn zijde: het talent Rick Dame (17) uit Naaldwijk neemt namelijk de plek in van de naar AZ teruggekeerde Jens van der Flier.

Danny Hazebroek
Hazebroek is één van de meest ervaren spelers op het decor van de eDivisie, waar de vingervlugge speler uit Culemburg al sinds de start in 2016 van de partij is. De voormalig eSporter van Excelsior en FC Utrecht gaat voor zijn tweede jaar bij ADO Den Haag eSports, waarmee hij zich afgelopen seizoen (met Van der Flier) wist te plaatsen voor de felbegeerde eDivisie Finals in AFAS Live. Hazebroek, verbonden aan Pro Players, staat bekend als een gedreven speler met passie en emotie, iets wat uitstekend past bij ADO Den Haag. Hij heeft onder meer een vierde plek in de eDivisie (2017), een derde plaats in de qualifier voor de eNations Cup (2019) en talloze eerste plekken en top 100-rangschikkingen in de FUT Champions Weekend League op zijn palmares staan.

Hazebroek: “We gaan een jaar verder en hebben er weer zin in. Het vorige seizoen was mooi, met plaatsing voor AFAS Live. De tweede seizoenshelft viel stil wegens het coronavirus, maar de online community is blijven groeien”, aldus Hazebroek. “Mijn passie, emotie en resultaten passen bij ADO Den Haag en dat geldt ook voor mijn nieuwe teamgenoot Rick. Hij is jong, hongerig en bekend in de FIFA-scene. Ik vind het mooi dat ik mezelf wel een beetje in hem terugzie. Overigens wil ik Jens via deze weg ook nog bedanken voor de samenwerking. We hebben samen mooie dingen bereikt. Ik wens hem veel succes.”

201002llt0143

Rick Dame
Nieuw in huis is dus Dame. Het 17-jarige talent uit Naaldwijk is echter geen onbekende in de FIFA-wereld. Daar vergaarde hij al de nodige status met zijn prestaties op toernooien en in de online competitie waar wekelijks om prestige gestreden wordt. In de zogeheten ‘FUT Champions Weekend League’ bemachtigde Dame afgelopen seizoen zeven keer een plek in de top 100 van de wereld, waarvan zesmaal met een maximale 30-0 score. De begeleiding van Dame ligt in handen van Home of esports.

Zijn komst naar ADO Den Haag eSports is eigenlijk een abc’tje; naast zijn sterke prestaties is Dame namelijk afkomstig uit het Westland. “Ik heb enorm veel zin om ADO Den Haag eSports te vertegenwoordigen. Ik kan niet wachten om ons visitekaartje weer af te geven in de eDivisie”, zegt Dame, die het prettig vindt om de ervaren Hazebroek naast zich te hebben. “Ik denk dat we aanvullend aan elkaar zijn en samen een mooi team vormen. Danny had ook al vroeg veel passie in het spel en dat herken ik echt in mezelf.”

201002llt0027

eDivisie
De razend populaire eDivisie staat aan de vooravond van haar vijfde seizoen en haar tweede jaargang waarbij elke Eredivisieclub vertegenwoordigd wordt door twee spelers. Hazebroek kwam vorig jaar uit op de PlayStation 4, maar heeft nu de switch gemaakt naar de Xbox, zodat Dame op de PS4 kan spelen. De resultaten van beide eSporters worden elke speelronde bij elkaar opgeteld, waardoor het teambelang voorop staat. Vorig seizoen bereikte de eDivisie ongeveer 4,5 miljoen unieke Nederlanders. Per uitzendweek waren er 150.000 tot 250.000 live kijkers.

ADO Den Haag eSports is ervan overtuigd dat het met Hazebroek en Dame niet alleen twee spelers aan boord heeft die begenadigd zijn met de FIFA-game, maar ook twee jongens die met hun karakter passen bij de club. Naast het uitkomen in de eDivisie zullen Hazebroek en Dame dan ook met regelmaat ingezet worden bij evenementen en activaties.

ADO TV: Danny Hazebroek gaat vol energie door

ADO TV: maak kennis met de nieuwe eSporter Rick Dame

ADO Den Haag bedankt Van der Flier voor zijn inzet en wenst hem het beste bij AZ. De club wenst Hazebroek en Dame daarnaast veel succes voor het komende seizoen.

201002llu3738

201002llu3768