Vanuit de Jeugdopleiding van ADO Den Haag gaat de Academy en het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden voor allerlei Thema avonden en clinics naar de aangesloten amateurclubs. Zo ook deze week weer.

Op vrijdag 18 maart vond op het nieuwe complex van sv DSO al weer de 11de Thema bijeenkomst plaats van het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden. Het centrale thema was deze keer " Keeperstraining ".

Gastheer Etienne Kleinis, Hoofd Jeugd Opleidingen van sv DSO, nam de genodigden allereerst mee door de Jeugdopleiding van de vereniging. Een Jeugdopleiding die door de jaren heen al diverse spelers als bijvoorbeeld Christian Kum, Lex Immers, Edmund en Anton Vriesde afleverde die later in het betaald voetbal hun plekje vonden. De Jeugdopleiding van de Zoetermeerse club wordt geleid door 80 procent gediplomeerde trainers en heeft tevens een eigen keepersschool. Met het vorig jaar nieuw geopende complex met al zijn moderne faciliteiten is er een absolute basis gelegd om de komende jaren als club met Senioren en Jeugd nog hoger te gaan spelen en wellicht nog meer Jeugdspelers te kunnen leveren aan een BVO zoals ADO Den Haag. Alle genodigden kregen tijdens de pauze van de avond een rondleiding door het complex van de vereniging waarbij werd bevestigd dat bij de bouw van dit complex tot aan de kleinste details was gedacht.
Het hoofdthema van de avond " Keeperstraining" bestond uit 2 gedeeltes. Het theoretisch gedeelte werd gepresenteerd door Raymond Mulder (Keeperstrainer ADO Den Haag A/B) en het praktijkgedeelte werd op het hoofdveld door Max de Jong (Keeperstrainer ADO Den Haag BVO 1/2) zeer enthousiast tot uitvoering gebracht. Uit het theoretisch gedeelte bleek dat ADO Den Haag voor de opleiding van hun keepers vanaf de D t/m A een zeer goed doordacht plan heeft doordacht. Per leeftijdscategorie is er een tactisch en technisch gedeelte beschreven en wordt men per groep op zijn eigen manier getraind met ook bijbehorende belasting. Naast het duiken, vangen etc wordt er in de opleiding ook veel aandacht geschonken aan het coachen en de traptechniek en meespelen van de keeper. De keepers in de jeugdopleiding van ADO Den Haag zien hun keeperstrainer minimaal twee keer per week. Daar wordt er in 1 keer individueel gewerkt , en 1 keer situatief gewerkt.

Tijdens het praktijkgedeelte van de avond werden de DSO keepers Joel Roos, Jasper ten Hoorn, Jimmy Gardien en Tim Hanstede door Max de Jong flink onder handen genomen. De insteek van deze praktijkoefening was om de genodigden te laten zien dat je met 4 keepers in een training van 40 minuten eigenlijk geen van de keepers ooit stilstaat. Door vanuit een vooraf bedachte organisatie te werken werd dit door Max en de genoemde jongens getoond. Bijna alle handelingen kwamen spelenderwijs voorbij waarbij ook een bepaald conditioneel stukje nog voorbij kwam. Zowel de keepers als de genodigden vanuit het Netwerk ervoeren de oefening als zeer nuttig en een welkome aanvulling op de reeds aanwezige kennis.

De volgende Themaavond van het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden zal zijn op : Woensdag 27 april 2011, Thema: Vrijwilligersbeleid, Locatie: Forum Sport.

ADO Den Haag ACADEMY bij v.v. Ter Leede

De afgelopen drie woensdagavonden was de ADO Den Haag ACADEMY te gast bij Netwerkpartner v.v. Ter Leede. Op de het sportpark de Roode Molen in Sassenheim werd door 20 cursisten de module Pupillen en voetballen gevolgd.

Foto PR Ter Leede

Aan de hand van theorie en praktijktrainingen werd men wegwijs gemaakt in de diverse aspecten van het jeugdvoetbal. Na afloop van deze drie daagse ontvingen alle deelnemers namens de Regionale voetbal opleiding ADO Den Haag een officieel certificaat van deelname.

*De ADO Den Haag ACADEMY is een opleidingsorgaan geïnitieerd door ADO Den Haag waarbinnen diverse modules worden aangeboden met als doel de kwaliteit van het jeugdvoetbal binnen de regio Haaglanden verder te verbeteren en te ontwikkelen. Voor verdere informatie over de mogelijkheden tot het volgen van modules kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..