Het project Scoren voor Gezondheid van de Stichting Meer dan Voetbal heeft dinsdag 22 maart haar landelijke kick-off gehad in het Kyocera Stadion.

Fotografie: Orange Pictures / Wim Wobbes

Maar liefst 600 Haagse schoolkinderen waren door ADO Den Haag uitgenodigd om te komen sporten met hun eigen helden, de spelers van ADO Den Haag. Voor de spelers startte de dag met een verrassing. Nadat presentator Dennis Weening ze op het podium had gevraagd hief John Medley zijn inmiddels meer dan bekend ADO Den Haaglied aan, en alle kinderen begonnen spontaan te dansen. Met een instructiefilmpje van de cheerleaders van United Cheers hadden zij de afgelopen weken een dans ingestudeerd en voerden ze een flash mob op. Dit tot grote verbazing van de spelers.
Na het dansen als opwarmertje verspreidden alle kinderen zich over diverse clinics op het plein. Bij alle spelonderdelen werden ze geholpen door mensen van Players United en spelers van ADO Den Haag.
De uiteraard gezonde lunch werd genuttigd op de tribune, waar nog een keer de dans werd gedaan.
Trainer John van den Brom nam nog even het woord om alle kinderen te wijzen op het belang van goed en gezond voedsel.

En toen John Medley nog een keer ging zingen, besloten de spelers een polonaise te lopen. Een mooi einde van een prachtige dag in het Kyocera Stadion!