ADO Den Haag A1 speelde een goede wedstrijd tegen VA FC Twente A1, maar kreeg op het einde niet de beloning van de overwinning.

ADO Den Haag begon sterk en al in de eerste minuut moet de Twentse keeper redding brengen op een vrije trap van Hichem Faik. Enkele minuten later ontsnapte ADO Den Haag doordat een goede voorzet voor open goal naast werd getikt. In de 23e minuut kwam ADO Den Haag op een verdiende 1-0 voorsprong. Na een goed individuele actie van Steven Sanchez Angulo kon hij alleen voor de keeper beheerst scoren. ADO Den Haag kon deze voorsprong tot de rust vasthouden. In de 57e minuut kwam VA FC Twente op 1-1.

Uit een corner kopte Cas Peters de 1-1 binnen. ADO Den Haag bleef zoeken naar de voorsprong en dat lukte in de 65e minuut via een perfecte aanval over een groot aantal schijven die door Hichem Faik beheerst werd gescoord. ADO Den Haag bleef kansen houden, maar scoorde niet. In de 81e minuut was er een goede kans voor FC Twente, maar Murat Ozcan redde op het harde schot. Hierna kregen beide teams nog enkele kansen, maar de in de stand leek geen verandering meer te komen.

Scheidsrechter Franssen trok echter 7 minuten blessuretijd bij en in de 96e minuut sloeg het noodlot voor ADO Den Haag toe. Na slecht uitverdedigen kwam de bal bij Jurjan Mannes die de bal beheerst in de hoek schoot en de 2-2 scoorde hetgeen de eindstand was. Een onnodig gelijkspel na een goede wedstrijd.

Opstelling ADO Den Haag: Murat Ozcan, Serghinio Hijnes, Steve van Kesteren, Kevin Schutte, Justin Lopes, Robin de Hey, Hadil Tihouna, Ricardo Samoender, Tom Broekhuizen, Hicham Faik , Steven Sanchez Angulo (83 Tomas Tavilla)
Ajax B1 – ADO Den Haag B1 4 – 2
Op De Toekomst speelde ADO Den Haag B1 de op papier lastige uitwedstrijd tegen Ajax B1. Al in de 1e minuut gaf ADO Den Haag haar visitekaartje af. Een vrije trap, genomen door Alex Bjelica, belandde op de buitenkant van de paal. Ajax leek hier door wat geschrokken , want het duurde tot de 21e minuut eer Ajax haar eerste fatsoenlijke aanval opzette zonder dat dit gevaarlijk werd. ADO Den Haag, dat gegroepeerd speelde, kreeg in de 37e minuut de kans om op een 0-1 voorsprong te komen.

Papito Merencia realiseerde zich niet dat een simpele kopbal over uitgekomen keeper deze tussenstand op het scorebord zou brengen. De eerste de beste mogelijkheid voor Ajax leverde wel een doelpunt op. Een vlot ogende aanval over drie schijven werd beheerst achter de goed keepende Bas Meeuwissen geschoten. Na vijf minuten in de 2e helft kreeg Abas Al Taminy de kans om ADO Den Haag op gelijke hoogte te brengen. In plaats van te schieten probeerde hij de bal te controleren wat echter teveel tijd in beslag nam. Ajax nam na 57 minuten een 2-0 voorsprong . Slecht verdedigen aan Haagse zijde bij een corner was de oorzaak dat Bas Meeuwissen kansloos was op een kopbal van een Ajax speler.

Een kwartier voor tijd kwam ADO Den Haag terug in de wedstrijd. Timo Ruigrok rondde op fraaie wijze een Haagse aanval af; 2-1 Het startsein om te jagen op de gelijkmaker. Het was echter Ajax dat profiteerde van een slap moment in de Haagse verdediging en het verschil weer op twee doelpunten bracht: 3-1 Timo Ruigrok bracht de spanning in de wedstrijd weer terug, 3-2, door een strafschop te benutten die gegeven was nadat Myron Hennep was neergelegd. De Ajax speler ontsnapte bij deze overtreding op een doorgebroken speler aan de rode kaart. 1 minuut later bracht Ajax aan alle spanning een eind door de 4-2 te scoren wat tevens de eindstand was.

Westlandia B1 – ADO Den Haag B2 1 – 10
In een zonnig Naaldwijk trad ADODen Haag B2 vandaag aan tegen Westlandia B1, waar het de grootste overwinning tot dusver van dit seizoen behaalde. Zo zag het er in de beginfase echter niet naar uit. ADO Den Haag begon slap en het tempo en de concentratie waren te laag om Westlandia te verontrusten. Zelfs toen de Naaldwijkers na een klein kwartier op een niet eens onterechte 1-0 voorsprong kwamen, leek de B2 niet echt wakker geschut.

Maar naarmate de eerste helft vorderde zakte ook het niveau Westlandia en kwam ADO wat beter in de wedstrijd en trok het de Chris Rog stuurde Demelzo Terbeek weg over de rechterflank, en zijn voorzet werd via de onderkant van de lat hard binnengelopen door de slim naar binnen gekomen rechtsbuiten Calvin Valies. Twee minuten later kantelde de wedstrijd toen Faris Afifi op bijna identieke wijze uit een voorzet van Demelzo Terbeek ADO op voorsprong zette. Na de rust ging de B2 beter, maar vooral slimmer spelen. Westlandia speelde ver vooruit op eigenhelft en ADO wist daar optimaal van te profiteren met hun snelle vleugelspelers .

Al snel vielen maar liefst 4 doelpunten op vrijwel identieke wijze, een van de middenvelders gaf een slimme steekbal en Calvin Valies en invaller Desko Destanovic waren er als de kippen bij om beide twee maal te scoren. Bij een stand van 1-6 eiste het middenveld ook nog een hoofdrol op.

Aanvoerder Chris Rog plaatste een afvallende bal van 20 meter in de kruising en Rodney van der Meijs liet zijn klasse zien met een technisch knappe volley. Het slotakkoord van de middag was voor Desko Destanovic die vanaf 11 meter zijn 4e treffer wist te maken in minder dan 30 minuten. Zo boekte ADO B2 een monsterzege va n 10-1

PSV C1 – ADO Den Haag C1 8 – 1
ADO Den Haag C1 moest vandaag op bezoek bij waarschijnlijk de beste ploeg in deze divisie PSV. ADO Den Haag begon de wedstrijd redelijk goed maar kwam al na 7 minuten een beetje ongelukkig op 1-0 achter. Zakaria Bakkali kreeg de bal met de hand mee en passeerde Mark Jacobs met een geplaatste bal in de verre hoek. Hierna ging PSV door en met geweldig positiespel en scherpe passes werd ADO Den Haag bij vlagen weggespeeld.

In de 19e minuut was het weer Zakaria Bakkali die na een mooie steekbal de 2-0 maakte. 4 minuten later maakte de andere uitblinker aan PSV zijde Stijn Lamers de 3-0, 3 minuten daarna maakte hij ook de 4-0. Hierna kreeg ADO Den Haag 2 goede kansen om ook te scoren, alleen de lat en de keeper waren een sta in de weg. Vlak voor rust maakte PSV ook nog 5-0. Na de rust ging PSV door waar ze gebleven waren en in de 46ste minuut maakte Stijn Lamers de 6-0. In de 58ste minuut werd het 7-0.

Vijf minuten voor tijd deed ADO Den Haag iets terug, een vrije trap van Bahadir Bulut werd uitstekend ingekopt door Pepijn van Zwieten de Blom, waardoor de eer in ieder geval gered werd. Het slotakkoord was echter weer voor Zakaria Bakkali die met een geweldig diagonaal schot in de kruising voor de 8-1 eindstand zorgde.

FC Utrecht C2 – ADO Den Haag C2 1 – 3
ADO Den Haag speelde vandaag een lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht. Bij eerdere wedstrijden dit seizoen wist ADO Den Haag deze duels niet te winnen. Ze waren er dan ook op gebrand deze keer wel de 3 punten mee te nemen naar Den Haag. De eerste helft had ADO het betere van het spel. Na een afstandschot van Younes Seghrouchni reageerde Jerdy Schouten attent en schoorde de 0-1 in de 24ste minuut, dit was teven de ruststand.

De tweede helft zette ADO Den Haag de lijn van de eerste helft door. Na 5 minuten veroverde Karim Loukili de bal van FC Utrecht en paste deze op Younes Seghrouchni en deze scoorde de 0-2. In de 46ste minuut kreeg FC Utrecht een vrije bal net buiten de 16. Rowdy de Boer zweefde de bal fraai uit de kruising. In de 59ste minuut kreeg ADO Den Haag een corner genomen door Jerdy Schouten die bekwaam werd ingekopt door Jesse Mulder, 0-3. Vlak daarna scoorde FC Utrecht de 1-3 vanuit een lang afstandsschot, dit was teven de eindstand.
ADO Den Haag D1 – Ajax D1 2 – 2
Vandaag werd om 12.30 de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax afgetrapt. Na het verlies op de toekomst wilde ADO het recht zetten. In de 2e minuut speelde Ajax de bal diep, keeper van ADO Den Haag Jurrian Jouvenaar kwam de doel uit en probeerde de bal weg te trappen. Hij werd hierdoor gehinderd waarbij de bal in de voeten van een Ajax speler kwam. Doordat de keeper te ver uit het doel stond kon Ajax scoren. 0-1 . ADO ging scherper spelen, en het was Vinnie Pesoal die de bal diep aangespeeld kreeg, hij gebruikte zijn lichaam goed en wist te scoren namen ADO Den Haag.1-1. Aan het einde van de 1e helft kreeg Ajax een corner.

Een speler van Ajax stond vrij en kon de bal vrij inkoppen. 1-2. In de 2e helft domineerde ADO Den Haag en wist uiteindelijk weer Vinnie Pesoal te vinden, hij scoorde de 2-2. Gedurende de 2e helft was ADO Den Haag de bovenliggende partij. ADO Den Haag kreeg een heleboel kansen, maar dat mocht niet meer baten. De eindstand was 2-2.

Noodwijk D1 – ADO Den Haag D2 2 – 2
ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste goede kans,maar het was Noordwijk dat de score opende ADO Den Haag probeerde de aanval te zoeken maar Noorwijk verdedigden sterk.in de laatste minuut van de 1e helft scoorde Pascal Struijk uit een corner van Donovan de Groot de 1-1.

In de 2e helft een zelfde beeld een ADO Den Haag dat bleef zoeken naar een opening en die ook 1 minuut voor tijd vond Lorenzo Seymonson scoorde uit een pass van Lars Mennes 2-1,maar binnen de minuut stond het alweer 2-2 waarmee ook direct de eindstand werd bereikt.