Tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – Ajax in het Kyocera stadion op zondag 20 maart aanstaande zal er een minuut stilte worden gehouden en het team van ADO Den Haag zal met met een rouwband spelen om hun medeleven te tonen met Japan en een signaal af te geven naar de naamgever van het Haagse stadion.

Het initiatief van ADO Den Haag wordt zeer gewaardeerd door Kyocera Mita Nederland, het Japanse bedrijf dat sinds midden vorig jaar naamgever is van het stadion van ADO Den Haag. General manager Etienne Hendriks: “Kyocera’s topmanagement is heel blij met het initiatief. Japan heeft een onvoorstelbare ramp te verwerken gekregen. Het menselijk leed is enorm. Gelukkig zijn de berichten die wij uit Japan ontvangen over het lot van de werknemers van Kyocera hoopgevend. Kyocera heeft 1,2 miljoen dollar gedoneerd om de getroffenen in het rampgebied te helpen”.

Europese initiatieven
Meerdere clubs in Europa die gesponsord worden door Kyocera besteden aandacht aan de ramp in Japan. Zoals Atletico Madrid die een inzamelingsactie heeft georganiseerd en voorafgaande aan de topwedstrijd tegen Real Madrid ook aandacht zal besteden aan Japan.