Op de leeftijd van 84 jaar is deze week Henk Wullems overleden. Hij fungeerde van januari tot augustus 1994 als technisch coördinator bij ADO (FC) Den Haag.

Wullems trad in het Haagse Zuiderpark aan in een moeilijke periode voor FC Den Haag. In navolging van een aantal spelers en ook trainer Nol de Ruiter - de door Wullems als assistent aangestelde Lex Schoenmaker werd hoofdtrainer - vertrok Wullems al na ruim een half jaar bij de club. Hij vertrok naar Indonesië, waar hij jarenlang werkzaam was.

Als voetballer kwam Wullems uit voor RCH en KFC. Vanaf 1966 was hij uitsluitend actief als trainer. Eerst van de amateurclubs Unitas (Gorinchem) en DWV (Amsterdam-Noord). Daarna werd hij trainer in het betaalde voetbal en diende achtereenvolgens Blauw-Wit, Willem II, NAC Breda (waarmee hij in 1973 de KNVB Beker won en in 1974 de bekerfinale haalde), Vitesse, Go Ahead Eagles, Excelsior, Al Nahda (Arabië) en AZ.

Na zijn Haagse periode volgde van 1995 tot 2007 Wullems’ Indonesische tijdperk. Hij fungeerde als trainer/coach bij Mastrans Bandung Raya, het Indonesisch elftal, PSM Makassar, Persikota Tangerang, Amera, Persegi Gianyar en Bali Persegi. Met PSM Makassar behaalde Wullems in 2000 de nationale titel. Verder bereikte hij met de nationale ploeg van Indonesië de finale van het voetbaltoernooi van de Zuidoost-Aziatische Spelen.

Wullems werd enige tijd geleden getroffen door een herseninfarct. Uiteindelijk overleed hij deze week aan de gevolgen daarvan.

Wij danken Henk voor alles wat hij heeft gedaan voor FC Den Haag en het voetbal in het algemeen. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie.