Op een mooie dinsdagavond speelden ADO Den Haag A1 en AZ A1 op “De Aftrap” de inhaalwedstrijd voor de competitie in de eredivisie.

Een wedstrijd met weinig kansen bracht uiteindelijk een 1-1 gelijkspel op het scorebord na 90 minuten voetballen. AZ begon iets beter aan de wedstrijd maar wist niet tot echte kansen te komen. Na 20 minuten spelen kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd en in de 25ste minuut kreeg Hicham Faik de mogelijkheid op 1-0. Na een goede voorzet van Justin Lopes mikte hij naast. Verder viel er in de eerste helft weinig te beleven. Ook na rust begon AZ iets beter.

Na 6 minuten was het dan ook 0-1. Na een strakke voorzet vanaf de zijkant werd de bal met een beetje geluk binnen gekopt door de spits van AZ. ADO Den Haag kon hier niet veel tegenover stellen maar wist dankzij veel strijd toch nog in de wedstrijd te blijven. Een kopbal van Thomas Verheijdt in de 78ste minuut was misschien wel de grootste kans in de tweede helft voor ADO Den Haag. Vlak voor tijd werd het dan toch gelijk. Een makkelijk gegeven strafschop werd benut door Ricardo Samoender. ADO Den Haag probeerde nog wel op zoek te gaan naar de overwinning maar een gelijkspel was uiteindelijk toch het hoogst haalbare.

Opstelling ADO Den Haag: Murat Ozcan, Serghinio Hijnes, Steve van Kesteren (50ste min Mart Spierdijk), Kevin Schutte, Justin Lopes, Robin de Hey, Hadil Tihouna, Ricardo Samoender, Thomas Verheijdt, Hicham Faik (64ste min Jop Verhagen), Steven Sanchez Angulo (59ste min Tomas Tavilla).