Op dinsdag 22 maart zal de gehele selectie van ADO Den Haag aanwezig zijn tijdens de landelijke start van het project Scoren voor Gezondheid. Op deze dag zullen de profvoetballers hun gezondheidsgeheimen delen met 500 kinderen om ze te stimuleren gezonder te eten en meer te bewegen. Maar de kinderen hebben ook een geheim bewaard voor de voetballers en zullen deze in de vorm van een ludieke actie prijsgeven.

Een profvoetballer is elke dag bezig met goede voeding. Waar het voor topsporters de normaalste zaak van de wereld is gezond te eten, is het dat voor vele kinderen niet altijd. Zodoende dat ADO Den Haag het project Scoren voor Gezondheid ook dit jaar weer start waarbij profvoetballers kinderen aanzetten tot een gezonde leefstijl.

Voor de landelijke kick-off van het project is dit jaar het Kyocera Stadion in Den Haag als locatie gekozen. Alle spelers van de Eredivisieclub ADO Den Haag zullen zich op 22 maart inzetten om de naar verwachting 500 kinderen op allerlei manieren kennis te laten maken met gezonde voeding en voldoende beweging.

Datum: 22 maart 2011
Persmoment: 10.30 uur
Locatie: Kyocera Stadion
Adres: Haags Kwartier 55, 2491 BM Den Haag

Over Scoren voor Gezondheid
Scoren voor Gezondheid is een project waarbij voetballers uit de Eredivisie kinderen van de basisschool (groep 6 t/m 8) aanzetten tot een gezonde leefstijl: meer bewegen en gezonder eten en drinken. De Eredivisiespelers zijn een ideaal rolmodel omdat kinderen tegen hen opkijken en omdat zij door hun gezonde leefstijl tot topprestaties komen.

Scoren voor Gezondheid is een project van de Eredivisie, haar maatschappelijk partner de VriendenLoterij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De organisatie is in handen van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) en de Stichting Meer dan Voetbal.

Effecten
Dat Scoren voor Gezondheid inderdaad het probleem van overgewicht aanpakt blijkt uit de resultaten van het jaarlijkse TNO onderzoek onder de deelnemers van het project. Kinderen zijn meer gaan bewegen en gezonder gaan eten. Onlangs is het project door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen uitgeroepen tot één van de meest succesvolle gezondheidsprojecten van Nederland. Door een intensievere samenwerking tussen de gemeente, amateurclubs, sportraad, de GGD, scholen en de profclub verwacht initiatiefnemer Stichting Meer dan Voetbal in de toekomst nog meer effect te boeken én een grotere groep kinderen te bereiken.

Kortom: Scoren voor Gezondheid levert substantiële bijdrage aan gezonde leefstijl