In de 15e competitiewedstrijd van virtueel koploper ADO Den Haag moest het team van trainer Marcel Koning het opnemen tegen de nummer 11 in de 2e Klasse C DHL. Op zich moest deze wedstrijd aan de Brasserskade geen probleem geven maar het liep allemaal anders dan verwacht.

Verslag: Rob Pronk

ADO Den Haag begon uitstekend aan de wedstrijd, met goed positiespel tikte het tegenstander DHL van kastje naar de muur. Mike van Duinen kon in de 10e minuut ADO Den Haag op een 0-1 voorsprong brengen maar zijn inzet belandde tegen de DHL keeper.

Slordig balverlies op het middenveld werd ADO Den Haag meteen fataal want de DHL spits kreeg vrije doorgang, omspeelde keeper Ricardo Kieboom en maakte zo totaal tegen de verhouding in 1-0.

Na deze 1-0 groef DHL zich nog meer in en ADO Den Haag wist maar moeilijk een opening te vinden. In de 42e minuut werd een grove overtreding op spits Mike van Duinen bestraft met slechts geel. Mike moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Tomas Tavilla. Slechts één minuut later maakte Cedric Aké vlak voor het strafschopgebied een overtreding op de DHL-spits. Ondanks dat er nog twee ADO Den Haag verdedigers naast liepen oordeelde de warrig fluitende scheidsrechter dat het een doorgebroken spelers was en toonde Cedric de rode kaart.

Ondanks een man minder situatie begon ADO Den Haag uitstekend aan de tweede helft. Na een prachtige aktie van Tomas Tavilla draaide Ramon Ripson goed weg van zijn tegenstander en maakte zo in de 50e minuut de 1-1.

Met tien man overheerste ADO Den Haag de hele tweede helft maar enorme pech (Jordy Strooker onderkant lat en binnenkant paal), het vele tijdrekken van DHL en het, in sommige gevallen, niet optreden van de scheidsrechter kostte ADO Den Haag uiteindelijk twee hele dure punten voor het kampioenschap.

Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Cedric Aké, Kevin Schutte, Patrick Batist, Ferry de Jong, Diederick Hoogerwaard, Ramon Ripson (67. Job Verhagen), Jordy Strooker (75. Caglar Atis), Boy Wotte, Niels van Pelt en Mike van Duinen (42. Tomas Tavilla).