ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In de rubriek ‘Fan van Ver’ stellen we deze fans aan je voor. Dit keer Max Kok uit Hengelo.

Kun je jezelf eerst even voorstellen?
Mijn naam is Max Kok, 68 jaar geleden geboren in de Schilderswijk en opgegroeid in Mariahoeve. Tot mijn 33ste heb ik in Den Haag gewoond. Voor mijn werk bij Defensie ben ik vervolgens steeds meer naar het oosten van het land opgeschoven. Via Gouda, ’t Harde en Zwolle ben ik uiteindelijk voor de liefde in Hengelo terechtgekomen.

Hoe en wanneer is de liefde voor ADO Den Haag ontstaan?
Als klein jongetje voetbalde ik bij VVP in het Zuiderpark, op de velden naast het stadion van ADO Den Haag. Ik droomde dat ik ooit in het eerste eltal zou komen te spelen. Helaas was ik niet goed genoeg, maar mijn liefde voor de club was ontstaan.

Ik was in 1976 aanwezig bij de legendarische wedstrijd tegen West Ham United, de mooiste ooit!

- Max Kok

Heb je mensen om je heen die de liefde voor ADO Den Haag met jou delen? En wie?
Met mijn ome Fer ging ik vroeger altijd op zondagmiddag naar de wedstrijden toe. Dit was in de tijd van Ton Thie, Aad Mansveld, Theo van der Burgh en Harry Heijnen.

Wat trekt jou zo aan in de club?
De trouwe supporters die de club rijk is. Kijk maar eens - zelfs in deze coronatijd - naar wat voor een mooie sfeeracties de supporters organiseren. Verder kan ik ook enorm genieten van de humor, maar ook van het gemopper van de fans.

Hoe volg je ADO Den Haag vanuit Hengelo?
Ik ben ADO Den Haag altijd blijven volgen via de televisie, radio en Facebook. Iedere wedstrijddag heb ik een beetje gezonde spanning in mijn buik.

Wat zie je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
Ik was in 1976 aanwezig bij de legendarische wedstrijd tegen West Ham United, de mooiste ooit! De Londense- en ADO Den Haag-fans stonden gewoon door elkaar op de lange zijde. Dat kon toen nog. In die tijd was ADO Den Haag, geloof het of niet, gewoon de derde club van Nederland!

Kom je nog weleens naar Den Haag en zo ja, pak je dan nog weleens een wedstrijd mee?
Ik kom nog weleens in Den Haag voor familiebezoek, maar naar het stadion ben ik nooit meer geweest. Dat ligt niet aan het stadion of ADO Den Haag, maar aan mijzelf. Ik heb namelijk angst voor grote mensenmenigten.

AANMELDEN

Ben of ken jij ook een Fan van Ver? Meld je dan snel aan via adodenhaag.nl/fanvanver.