Frans van Steenis is per direct de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van ADO Den Haag. De benoeming van de 69-jarige bestuurder is woensdag op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ADO Den Haag NV geformaliseerd. Verder treedt John Yan terug uit de RVC; zijn positie wordt ingenomen door Andrew Chew Wei Xing.

Van Steenis was al ruim zeven maanden (sinds 1 september) als directieadviseur verbonden aan ADO Den Haag, waardoor hij reeds nauw samengewerkt heeft met de huidige directie en grootaandeelhouder United Vansen. De geboren Scheveninger zat vroeger als kind al op de tribune van het Zuiderpark en was in de jaren tachtig directeur van de toenmalige hoofdsponsor Hotelplan. Dit bedrijf was destijds één van de eerste sponsors wiens naam pronkte op het shirt van ADO/FC Den Haag.

Als bestuurder, adviseur en toezichthouder heeft Van Steenis nationale en internationale expertise opgebouwd. Zijn bestuurlijke ervaring deed hij onder meer op in toerisme (TUI/Holland International), Detachering & Consultancy (Adecco Group), International Consultancy (Partner Deloitte) en ook als CEO bij de Kamer van Koophandel Nederland en Voorzitter Raad van Bestuur van de Nederlandse Staatsloterij. Bij laatstgenoemde organisatie had Van Steenis een leidende rol in de fusie met de Lotto tot Nederlandse Loterij. De nieuwe RvC-voorzitter van ADO Den Haag staat bekend om zijn brede netwerk en inzicht in het managen van veranderprocessen en cultuurverschillen.

Van Steenis is de opvolger van Ad Melkert, die samen met John van Ringelenstein afscheid nam van de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag. Andrew Chew Wei Xing neemt tevens per direct zitting in de RvC en doet dat dus in de plaats van John Yan. Er is nu nog één positie vacant in het toezichthoudende orgaan, waar Felix Wu en Ward Swart ook nog deel van uitmaken.

Andrew Xing
Andrew Chew Wei Xing (45) is een Singaporese zakenman met een financiële achtergrond, een sterk netwerk in de sport in Zuidoost-Azië en een brede oriëntatie. Dat laatste blijkt onder meer uit het feit dat Xing bestuursfuncties in diverse branches bekleedde. Sinds 2009 werkte hij in het management van AJ-Comm, Calson Worldwide, Core Energy Resources, Hua Yu Si Fang Beijing, Zhong Neng Beijing, China Huaneng and China Dateng.