ADO Den Haag eSports, in het bijzonder onze spelers Danny Hazebroek en Jens van der Flier, doen de komende periode mee aan de eDivisie Open Series. Deze alternatieve FIFA-competitie is opgezet, omdat de reguliere eDivisie tot nader order stilligt wegens het coronavirus. De gameliefhebbers en eSports-volgers krijgen zo een alternatief, waar ze zelf ook aan kunnen meedoen voor het goede doel.

Wegens het heersende coronavirus zijn veel competities, toernooien en evenementen stil gelegd. Ook de eDivisie is dus tot nader order uitgesteld om hiermee de gezondheid van de spelers, staf en medewerkers te garanderen. Om de volgers hiervan een alternatief te kunnen bieden, starten vrijdag de eDivisie Open Series. Elke week worden er drie online toernooien georganiseerd waar fans, spelers, voetballers en influencers vanuit huis aan deelnemen. Het doel: geld inzamelen om het coronavirus te bestrijden.

Aan de eDivisie Open Series kunnen voorlopig 128 deelnemers per toernooi deelnemen. Elke maandag, woensdag en vrijdag strijden fans, eDivisie-spelers, voetballers en influencers om een passende hoofdprijs. Alle ingezamelde inschrijfgelden en donaties worden overgemaakt naar een door de winnaar bepaald goed doel, dat zich inzet om de situatie rondom het coronavirus te verbeteren.

Livestreams en inschrijven
Elk toernooi van de eDivisie Open Series is live te volgen via het YouTube-kanaal van de eDivisie. De toernooien starten om 15.00 uur en de finale wordt gespeeld om 18.30 uur. EA SPORTS FIFA-spelers die willen deelnemen, kunnen zich tot uiterlijk 13.00 uur op de dag van het toernooi inschrijven via deze link. In het geval de grens van 128 deelnemers overschreden wordt, wordt het aantal beschikbare plekken opgeschaald.

Geld inzamelen tegen corona
Deelname aan de eDivisie Open Series kost 1 euro, wat op het inschrijfplatform afgerekend kan worden. Aanvullend is het mogelijk om via de livestream op het eDivisie YouTube-kanaal een donatie over te maken. Het totaalbedrag dat tot de finale van ieder toernooi wordt ingezameld, wordt overgemaakt naar een goed doel dat zich inzet voor het aanvechten van het coronavirus. De winnaar van ieder toernooi bepaalt welk (lokaal) goed doel dit is.

openseries