In de rust van de jubileumwedstrijd van ADO Den Haag tegen Vitesse was het tijd voor applaus, waardering en respect. De helden van het memorabele seizoen 1985/1986 liepen op de dag van het 115-jarig jubileum van de club een ereronde over het veld. Een prachtig moment voor de oud-spelers en de supporters.

Om de 115de verjaardag van de club te vieren, speelde ADO Den Haag tegen Vitesse in speciale jubileumshirts. Deze fraaie tricots waren gebaseerd op het historische seizoen 1985/1986, waarin alles op zijn plek viel voor het toenmalige FC Den Haag. Als eerste club ooit werd destijds met een ongeslagen status het kampioenschap gegrepen in de Eerste Divisie, met Rob Baan als trainer en Remco Boere (28 goals) als topschutter. Het was een gouden seizoen, waarin FC Den Haag met elf punten voorsprong op de nummer twee kampioen werd en dus promoveerde naar de Eredivisie.

lr200201llp94331
Boven v.l.n.r: Storky, Bouwens, Stam, Sinteur, De Roode, Lankhaar, Plak, Otto, Willemse, Jol en Purvis.
Onder v.l.n.r.: Van Alphen, Schellevis, Tolsma, Bram Rontberg en Danen.

De helden van weleer hebben de jubileumwedstrijd vanuit de zogenoemde Legends Lounge bekeken. Deze ruimte is gecreëerd om voormalig spelers en stafleden te omarmen. Op zaterdag 7 december werd er, bij de wedstrijd ADO Den Haag - FC Twente, voor het eerst een dergelijke reünie georganiseerd.

Later zal ADO TV nog met een videoitem over het jubileum en de aanwezigheid van de oud-spelers komen.

lr200201llp9512Martin Jol, oud-speler en momenteel technisch adviseur, werd toegezongen door het publiek.

Aanwezigen
Marco van Alphen
Karel Bouwens
Frans Danen
Loek van Driel
Pieter den Dulk
André van Es
Martin Jol
Joop Lankhaar
Heini Otto
Pablo Plak
Edwin Purvis
Bram Rondberg
Ron de Roode
Leo Schellevis
Lex Schoenmaker
Ron Sinteur
René Stam
Marcel Tolsma
Ton van der Tuyn
Ronald Willemse

Foto's