Sem Steijn heeft maandag zijn tweede contract getekend bij ADO Den Haag. De 18-jarige middenvelder heeft zich tot de zomer van 2022 verbonden aan de club waar hij al bijna tien jaar geleden in de jeugdopleiding kwam spelen.

Steijn kwam in 2011 terecht in de academie van ADO Den Haag en ondertekende zeven jaar later, in juni 2018, zijn eerste contract bij ADO Den Haag. De creatieve middenvelder werd toen wel meteen uitgeleend aan VVV-Venlo, waar vader Maurice destijds de scepter zwaaide als coach. Bij de Venlose club kwam Steijn tot twee optredens in de Eredivisie; eerst vierde hij in De Kuip zijn officiële debuut, daarna werd hij dankzij een goal in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen zelfs de jongste doelpuntenmaker van VVV ooit in de Eredivisie. Afgelopen zomer trok Steijn in het kielzog van zijn vader, die trainer werd bij Al-Wahda FC, naar de Verenigde Arabische Emiraten. In oktober keerde de middenvelder echter terug op Haagse bodem.

“Het voelt, na een mooi avontuur, goed om weer terug te zijn bij ADO Den Haag”, zegt Steijn over zijn nieuwe verbintenis in het Cars Jeans Stadion. “Ik ben blij dat ik hier voor 2,5 jaar kan bijtekenen, want dit is echt mijn club. Ik wil de komende tijd de volgende stap in mijn carrière zetten en hoop natuurlijk dat ik op termijn in het stadion mag spelen.”

img 5057