Dinsdagmiddag werd ADO Den Haag groots ontvangen bij ZonMW aan de Laan van NOI in Den Haag voor een mooie en bijzondere prijs, de Verwenzorgspeld.

Vele bewoners van Parnassia waren erbij, evenals medewerkers en ook mensen van ZonMW, eigenlijk om ADO Den Haag in het zonnetje te zetten. Supporterscoördinator Koos Roeg en commercieel directeur Dick Vierling werden er bijna verlegen van.
Joke Zwanikken-Leenders, ambassadeur van de Verwenzorg, kwam speciaal naar Den Haag om ADO Den Haag de verwenzorgspeld uit te reiken en onze club ook te benoemen tot ambassadeur. Zij was de eerste, wij zijn nummer 326. Een mooi gezelschap dat van alles en nog wat doet voor mensen die dit zelf niet kunnen. Al jaren zijn bewoners van Parnassia vaste gast bij de thuiswedstrijden. Ingrid Vluggen van Parnassia benadrukte dat wat voor velen gewoon is, voor de bewoners ongewoon is. "En dankzij u kunnen zij wel genieten van de mooie wedstrijden. De gastvrije ontvangst, de lunchpakketjes, we krijgen altijd dolgelukkige bewoners weer terug na een wedstrijd."
Mevrouw Zwanikken was wel heel duidelijk: "Deze prijs is voor één ding: om vol te blijven houden en door te blijven geven wat u nu doet. Ergens aan beginnen kan iedereen, maar volhouden maakt het vaak bijzonder." Het woord Verwenzorg staat door haar inmiddels zelfs in de Dikke van Dale.

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Vooruitgang vraagt om onderzoek en ontwikkeling. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis – om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO en heeft een afdeling van Parnassia geadopteerd.



Dick Vierling nam namens ADO Den Haag het woord: "Ik mag directeur zijn bij ADO Den Haag en ik ben vandaag niet alleen trots op onze club, maar ook op het feit dat we met deze onderscheiding één van onze zeer gewaardeerde medewerkers in het zonnetje kunnen zetten. Koos Roeg regelt de kaarten altijd voor de Parnassiamensen. Voor hem en ons is het inmiddels al heel normaal dat ze komen. Dat maakt zo`n prijs dan extra mooi, en ook iets wat totaal niet afhangt van de resultaten van ons eerste team!"

De speld vol trots op de revers van Koos Roeg.