De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van ADO Den Haag werd op maandag 13 januari zéér goed bezocht. De aanwezige sponsoren, journalisten, aandeelhouders, medewerkers, spelers, stafleden en andere relaties van de club proostten op deze geslaagde avond op het nieuwe jaar. Ook kwam algemeen directeur Mohammed Hamdi met twee primeurs en kreeg Tijl Beckand de lachers op zijn hand.

Nieuwtje
Rond de klok van 17.00 uur druppelde De Ooievaar vol met de genodigden, die uiteraard een glaasje champagne kregen bij binnenkomst. In totaal waren er naar schatting rond de 300 mensen aanwezig op de traditionele nieuwjaarsreceptie van ADO Den Haag, die om 18.00 uur officieel door Hamdi werd geopend in het Haags Heineken Huis. De algemeen directeur blikte eerst kort terug op het afgelopen jaar en plaatste 2019 in de context van de clubhistorie.

Hamdi weidde uit over het meerjarenplan dat aan het eind van vorig jaar aan de grootaandeelhouder, maar ook aan de diverse stakeholders van ADO Den Haag gepresenteerd werd. De CEO pikte de belangrijkste dingen er nog eens uit, zoals bijvoorbeeld de ambitie om het ADO Den Haag Park te realiseren in het Zuiderpark. Wat dat betreft kwam Hamdi met een nieuwtje; op initiatief van Martin Jol en Alan Pardew is er namelijk besloten dat het eerste elftal ook geregeld op De Aftrap gaat trainen. Op dinsdag 14 januari gebeurt dat voor het eerst. Andere speerpunten van het plan werden dus ook nog kort behandeld, zoals de Aziatische koppeling (zowel sportief als commercieel) en de rol van de ADO Den Haag Vrouwen.

hamdi pardew site

Nieuw elan
Er zijn veel plannen voor de middellange toekomst – het meerjarenplan draagt de titel ‘The road to 2023’ – uitgestippeld, maar Hamdi benadrukte dat deze plannen alleen volgens het beoogde tijdsschema uitgevoerd kunnen worden als er dit seizoen lijfsbehoud wordt gerealiseerd. Daarom zijn er de afgelopen weken veel inspanningen verricht om nieuw elan in de selectie te verzorgen.

Deze nieuwe energie is natuurlijk tot stand gekomen door de komst van de nieuwe hoofdcoach Alan Pardew en diens nieuwe assistenten Chris Powell en Paul Butler, maar ook de selectie is van de nodige kwaliteitsinjecties voorzien. Tijdens het trainingskamp in Spanje werd Sam Stubbs al toegevoegd aan de groep en op de dag van de nieuwjaarsreceptie werden er nog drie vliegen in één klap geslagen. De komst van de aanvallende middenvelder George Thomas en de linksbenige verdediger Laurens de Bock werd eerder op de dag al gecommuniceerd, maar Hamdi had tijdens zijn speech nóg een aanwinst in petto. Hij riep Mick van Buren naar voren en gaf aan dat de aanvaller voor de rest van het seizoen gehuurd wordt van Slavia Praag. Een groot applaus viel Van Buren ten deel.

Na de speech van Hamdi werden Pardew en Jol naar voren geroepen door de algemeen directeur. De hoofdcoach en de technisch adviseur spraken beiden het geboeide publiek uitgebreid en inspirerend toe. Na alle serieuze noten was het tijd voor een luchtige afsluiter. Tijl Beckand was de uitverkorene om hiervoor te zorgen en vulde dit uitstekend in. Het Haagse multitalent, dat onlangs ook een boek uitbracht over ADO Den Haag, kreeg de lachers op zijn hand met een half Engels verhaal over de club. Beckand kreeg zelfs iedereen mee met het zingen van het ‘O, O, Den Haag’. Het was een uitstekende afsluiter van een zeer geslaagde nieuwjaarsreceptie. Duidelijk is dat de tendens rondom de club weer positiever is geworden.

ADO Den Haag dankt alle aanwezigen voor hun bijdrage aan de sfeer op de nieuwjaarsreceptie.

Video ADO TV + interview Mohammed Hamdi