Robin Polley maakt het seizoen af bij FC Dordrecht. In navolging van doelman Mike Havekotte is ook de 21-jarige rechtsachter verhuurd aan de Keuken Kampioen Divisie-club.

Hoewel Polley in november 2018 een contract tot medio 2021 tekende in het Cars Jeans Stadion, blijft de teller officiële wedstrijden voor ADO Den Haag bij hem tot dusver steken op vier. Hij kwam twee keer in actie in de Eredivisie (uit tegen PSV en Vitesse) en speelde twee bekerduels. De tijdelijke overstap naar FC Dordrecht biedt Polley de kans om meer ervaring op te doen en komende zomer met meer minuten in de benen terug te keren in Den Haag.

“Ik ben blij dat FC Dordrecht mij de kans biedt om in de Eerste Divisie te kunnen laten zien wat ik in huis heb”, zegt Polley over zijn overstap naar de Krommedijk. “Het is voor mij belangrijk om de komende maanden meer zelfvertrouwen te kweken, plezier te hebben in het spelletje en ervaring op te doen. Ik wens mijn teamgenoten en de staf van ADO Den Haag uiteraard veel succes in de tweede seizoenshelft. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze zich direct zullen handhaven in de Eredivisie.”

Polley vierde onlangs zijn debuut voor de olympische ploeg van Ghana op het Afrikaanse kampioenschap. ADO TV maakte vorig jaar een item met de rechtsachter, die destijds zijn bijzondere verhaal vertelde. Polley is oud-speler van JHR, Spartaan '20 en Feyenoord en sloot in juli 2017 aan bij Jong ADO Den Haag. Na één seizoen werd hij toen overgeheveld naar de eerste selectie.

lr190811llu6663