Stadionstoeltjes en beeltenis clublogo voor persoonlijk afscheid voetbalfans

ADO Den Haag en Afscheidshuis en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen hebben op woensdag 28 augustus het ADO Den Haag-strooiveld officieel geopend. Het ADO Den Haag-veld ligt op het terrein van Begraafplaats Nieuw Eykenduynen en is voorzien van stadionstoeltjes en een speciaal ontworpen kunstwerk met daarin het clublogo. Het kunstwerk werd onthuld door clubicoon Lex Schoenmaker en Hans Leicher, adjunct directeur bij uitvaartorganisatie Yarden.

De speciaal ingerichte plek maakt het mogelijk voor ADO Den Haag-fans en hun nabestaanden om het afscheid écht persoonlijk te maken. Nabestaanden van ADO Den Haag-supporters kunnen hier de as van hun overleden dierbare verstrooien en hun dierbare herdenken in een omgeving die het vertrouwde ADO Den Haag-gevoel uitstraalt.

Remco van der Veen, Manager Commerciële Zaken van ADO Den Haag: “Voor velen is ADO Den Haag niet alleen een voetbalclub, maar een deel van hun leven. De gedeelde passie en liefde voor de club zijn het kloppende hart voor de beleving van het voetbal. Het ADO Den Haag-strooiveld op het terrein van Begraafplaats Nieuw Eykenduynen is een eerbetoon aan onze overleden supporters, die we voor altijd in ons geel-groene hart sluiten. Samen met Yarden willen wij de fans en nabestaanden tot steun zijn in tijden van afscheid en een plek bieden om in vertrouwde ADO Den Haag-sfeer hun dierbare te herdenken.”

Persoonlijk afscheid
Hans Leicher, adjunct directeur bij Yarden: “Afscheid en emotie gaan net als sport en emotie vaak samen. Wij zien dit vaak bij bijeenkomen tijdens uitvaartdiensten. Nabestaanden van voetbalfans leggen bijvoorbeeld vlaggen en sjaals van de voetbalclub rondom de kist om hun overleden dierbare een persoonlijk afscheid te geven. Yarden wil een persoonlijk afscheid voor iedereen toegankelijk maken. In Den Haag heeft Yarden daarom in samenwerking met ADO Den Haag het initiatief genomen voor dit strooiveld. De speciaal ingerichte plek voor supporters maakt het mogelijk om het afscheid van overleden fans écht persoonlijk te maken. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.”

foto 25

foto 25

Foto's: Yarden