Na een goed trainingskamp in Turkije stond voor ADO Den Haag onder 20 vandaag de inhaalwedstrijd tegen Laakkwartier 1 op het programma. Al snel werd duidelijk hoe de verhoudingen lagen. ADO Den Haag mocht het spel maken en Laakkwartier loerde op de counter en de dode spelmomenten.

Aangezien ADO Den Haag slordig was in het eerste deel van de wedstrijd hield Laakkwartier eenvoudig stand. In de 19de minuut werd het zelfs 0-1 voor de bezoekers na een knappe kopbal uit een vrije trap vanaf de zijkant. Twee minuten later kregen we aan de andere kant precies dezelfde situatie maar de bal van ADO Den Haag bleef in de kluts liggen en kon uiteindelijk worden weggewerkt. Vlak daarna was het weer ADO Den Haag wat een grote kans kreeg. De bal werd van de lijn gehaald, kwam op de lat en belandde uiteindelijk voor de voeten van een Laakkwartier speler die de bal wegwerkte. Aangezien er in de eerste helft veel oponthoud was trok de, overigens sterk fluitende, scheidsrechter een behoorlijk aantal minuten blessuretijd bij.

ADO Den Haag profiteerde hiervan en maakte uit een goede hoekschop van Patrick Batist de gelijkmaker. Peter Korteling kopte deze hoekschop goed binnen. Na rust ging ADO Den Haag op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er al snel. Na een minuut spelen in de tweede helft was het al 2-1. Mike van Duinen draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot in de korte hoek binnen. In de 55ste minuut kregen beide elftallen een enorme kans.

Laakkwartier had eerst de mogelijkheid om gelijk te maken en in de aanval daarop kon ADO Den Haag de score uitbreidden. Beide kansen werden gemist. Aangezien ADO Den Haag nog steeds slordig was in de afronding bleef Laakkwartier geloven in een puntje. Deze kreeg men ook bijna maar Ricardo Kieboom kon in de 89ste minuut knap redden op een hard schot van het strafschopgebied. ADO Den Haag blijft dankzij deze overwinning dus nog steeds bovenin meedoen.

Scheidsrechter: De heer M. van Ekelenburg

Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Cedric Ake, Peter Korteling, Patrick Batist, Ferry de Jong, Diederick Hoogerwaard, Aschraf Artimi (67ste min Jop Verhagen), Niels van Pelt, Mike van Duinen (75ste min Steven Sanchez Angulo), Boy Wotte, Jordy Strooker (82ste min Mike van Toor)