De selectie is weer veilig terug in Nederland, vrijdagavond landde de selectie met haar Transaviavlucht op luchthaven Rotterdam-The Hague. Maar de vrijdagochtendtraining bracht nog iets bijzonders dat we u niet wilden onthouden.

Er werd namelijk gespeeld om de Copa Estepona. Een toernooi bedacht door de technische staf van ADO Den Haag, na het mooie verblijf in het Spaanse Estepona en in Hotel Estepona Palace.

En het toernooitje met drie teams van zeven spelers werd serieus aangepakt. Bij het ontbijt werd er heel officieel geloot, de samenstellingen van de teams werden dus puur bij toeval gemaakt. Elk team kreeg, ook door middel van loting, een eigen hoofdtrainer (gekozen uit de drie geblesseerde spelers die niet mee konden doen), een assistent-trainer en een medisch staflid. De scheidsrechter was Max de Jong en toernooidirecteur was dokter Beeftink, die zijn taak uiterst serieus nam en zoals hier te zien alles goed overzag.
De teams die uit de bus kwamen:

Oranje: Pellatz; Immers, Verhoek, Buijs, Chiro, Radodavljevic, Van den Brom (Ammi kon helaas nog niet spelen en ruilde zodoende met de trainer)
Coach: Jens Toornstra, Assistent: Maurice Steijn, Medische ondersteuning: Govert de Kramer

Blauw: Coutinho; Supusepa, Gielisse, Brouwer, Piqué, Bulykin, Leeuwin
Coach: Pascal Bosschaart, Assistent: Bob Kootwijk, Medische ondersteuning: Edwin Coret

Zwart: Zwinkels; Derijck, Visser, Van der Dussen, Koksal, Achterberg, Vicento
Coach: Frantisek Kubik, Assistent: Ahmed Ammi, Medische ondersteuning: Jurgen Seegers
Het nieuwbakken coachduel Kubik/Ammi stond voor een zware opgave.

Na een goede en normale warming up met de gehele groep ging het toernooi van start en begon de felheid en de rivaliteit. Want er stond nog wel iets op het spel ook: de verliezers van vandaag zouden `s middags de zware kisten en tassen van de selectie naar de bus en het vliegveld moeten dragen. En, elke speler moest `s morgens tien euro betalen en de pot ging naar de winnende ploeg.
Coach Jens Toornstra had op papier het sterkste team en keek dus rustig toe. Achteraf bezien had hij misschien een donderspeech uit de hoge hoed moeten toveren....
Pascal Bosschaart was drukker met coachen en praten met zijn spelers. Hij had de opstelling op papier staan en benadrukte keer op keer goed te blijven drinken en tijdens de wedstrijden van de andere twee ploegen vooral in beweging te blijven.
Alle teams speelden drie maal tegen elkaar.

Oranje - Zwart 1-1 en 1-0 en 0-1
Blauw - Zwart 1-1 en 1-0 en 2-0
Blauw - Oranje 0-1 en 0-0 en 1-1

Penalties moesten de beslissing brengen of topfavoriet Oranje of Blauw de winnaar zou worden.

Beide keepers stopten één penalty, Coutinho die van Radodavljevic en Pellatz die van Piqué. Alle spelers van de teams hadden een penalty genomen en de stand was 5-5, dus moesten ook de keepers een strafschop nemen. Coutinho schoot feilloos binnen, en hij wist even later die van Pellatz te pakken. Underdog bauw dus de kampioen!
Dat leverde uiteraard een klein feestje op, met een flesje champagne erbij.
Toernooi-directeur Beeftink overhandigde de envelop met inhoud aan toernooitopscorer Bulykin voor zijn blauwe team.