In een stralende zon ging het hele Haagse gezelschap op pad deze zaterdag. De selectie voor twee trainingen, de sponsors voor een dagje golf of Gibraltar.



Om negen uur stond het ontbijt op het programma, de sponsors die zich hadden opgegeven voor de golfdag waren ook reeds present. Tegen half elf trokken de vier busjes van de selectie weer richting Dona Julia, het trainingscomplex. De Nederlandse pers stond hen al op te wachten, nu wisten ze het complex gelukkig wel meteen te vinden.

Op het oog op de rand van een afgrond, wat niet heel ver bezijds de waarheid is, werd een deel van de warming up gedaan onder leiding van Jurgen Seegers. Frantisek Kubik trainde weer even apart, vanwege zijn gekneusde tean. Robert Zwinkels en Kai van Hese bleven in het hotel om met fysio Edwin Coret te trainen.

Dmitry Bulykin stopte iets eerder dan de rest, vanwege wat vocht in zijn voet. Hij zat lekker even met teammanager Zevenbergen en Frantisek Kubik op het bankje naast het veld, in de zon.

De training werd na vele loopoefeningen en rennende balhooghoudoefeningen afgesloten door een fanatiek en leuk spelletje handbal. Met twee teams in een gebied iets groter dan de zestienmeter tegen elkaar. Overgooien, maar de goal moest koppend gemaakt worden. Bij elk potje kwamen er nieuwe regels bij, die tot hilarische discussies leidden. De blauwe ploeg won drie potjes achter elkaar met 3-0, het winnende team maakte er een ware vreugdedans bij. Wit moest na elke verliespartij opdrukken en na de derde keer verliezen hardlopend alle ballen en spullen verzamelen.

Ondertussen was ook de bus naar Gibraltar vertrokken.
De Haagse groep maakte met een bus een toer langs de rots met apen, bij terugkomst waren ze allemaal erg blij te zijn geweest.
Ook de golfers kwamen blij en rood en bruin verbrand terug, ook zij hadden genoten van de zon. De groep sponsors die in het hotel was gebleven en de spa had bezocht kwam `s middags richting trainingsveld voor de tweede training.

De taxichauffeurs die hen brachten bleven met alle plezier ook het voetbal bekijken, zij boden vrijwillig aan te wachten op de groep om hen ook weer terug te rijden.

Max de Jong ging met de drie keepers aan de slag voor een pittige keeperstraining op het tweede voetbalveld. Een soort etage lager gelegen veld, dat er ook perfect bij ligt, was geheel voor hen voor alle zware oefeningen. Bij het partijspel later deden steeds wisselend twee keepers mee, de derde bleef bij Max de Jong en kwam nog behoorlijk wat vermoeider terug.

Bij het trainingsveld deed Haaglandenvoetbal.nl weer een aantal interviews. Tussen de trainingen door werd assistent-trainer Maurice Steijn al geïnterviewd voor TV West en ADO TV, met name over zijn stage bij Real Madrid in februari. Jordy Brouwer en Chiro N`Toko ondergingen een ware fotoshoot, bij het zwembad en alle palmbomen werden zij vastgelegd.

Na de tweede training kwam het AD langs voor Max de Jong en wederom West voor een interview met Radosavljevic en een speciaal item met Kubik en Roderick Gielisse. De komende tijd dus weer veel ADO Den Haag op tv en in de krant. Of op www.adodenhaag.nl natuurlijk.