De selectie, staf, medewerkers en een behoorlijk groep sponsors van ADO Den Haag is vrijdagmorgen gearriveerd in Marbella.

Rond half zes kwam de hele groep aan op luchthaven Rotterdam/The Hague en checkte rustig in voor de vlucht naar Malaga. Deze vlucht bleek nog meer voetballers te vervoeren, namelijk een team van Xerxes/DZB en een E Jeugdteam van Feyenoord dat op weg ging naar een internationaal toernooi. Veel trainingspakken dus in de hal bij de gates.
Na een rustige vlucht, die keurig op tijd vertrok en aankwam, bleek de temperatuur in dit deel van Spanje nog even niet wat iedereen had gehoopt. Het bleek ook in Malaga vrij betrokken en donker.
De spelers namen hun eigen spullen mee en een aantal hielp de materiaalmensen om alle kisten vol trainingsspullen en medische zaken naar de bus te brengen. Ramon Leeuwin kwam dit nog bijna duur te staan, want de kar met twee grote zware kisten die hij mee had genomen ging een eigen leven leiden op de dalende rolbanden naar de laagste etage waar de bussen stonden. De rem deed het niet, dus Ramon en ook verzorger Govert de Kramer moesten alles in de strijd gooien.
In de spelersbus een aantal nieuwe gezichten zoals Jordy Brouwen en Chiro N`Toko, maar bijvoorbeeld ook Donny van der Dussen, die voor het eerst met een trainingskamp van de A-selectie mee gaat. Christian Kum ontbreekt helaas, hij heeft nog te veel last van een ontsteking in zijn hiel. Afhankelijk van hoe snel dat beter gaat, komt hij misschien later in de week nog naar Marbella.
Net voor de lunch even de spullen op de kamer zetten en nog even snel op het balkon naar buiten kijken. De zee erg dichtbij, maar zoals gezegd, nog wat treurige weersomstandigheden.
Voor de lunch waren er voor de selectie een aantal tafels speciaal gedekt, maar al snel schoven ook de meegereisde sponsors aan die na een welkomstdrankje ook van de heerlijke en zeer gevarieerde lunch kwamen genieten.
Vanuit het restaurant zou men in principe zo het zwembad in kunnen lopen, de palmbomen en de hele entourage is prachtig. Vrijdagmiddag staat er een training op het programma en daarna een diner met de sponsors en een Flamengoshow. Later dus meer!

Transavia en de deelnemende bedrijven hebben het trainingskamp in Marbella mogelijk gemaakt:
Transavia
EDR Works
Bolman Cleaning Services
Lammertink Groep
Biersteker Gevel & Daktechniek
El Flaco Scherminstallaties
Duinrand Makelaars in assurantiën
Van der Velde ’t Veentje
Kyocera Mita Nederland
VCS Vrolijk Special Cleaning
RSB Uitzendbureau
Vrolijk Technical Services
Pionero interim management
Palimé Advies & Administratiekantoor
Henk Patat
JB Pompen
Van den Berg Kasverwarming
Profilease B.V.
Rendon Onderhoudsgroep
Tammes Bouw
Showbusiness Entertainment
NV ADO Den Haag
Jeroen Wotte Voetbalreizen

Een extra donatie van € 500,= is tevens ontvangen van:
Rabobank Den Haag e.o.
de Golfslag strandpaviljoen
Rob Andeweg Produkties
Grapos Nederland
Zegwaard Rioolontstopping
Delta Team Uitzendbureau