Het licht bleef dinsdagavond nog lang branden in het Cars Jeans Stadion. Ongeveer vijftig Chinese ondernemers waren ingegaan op de uitnodiging om een bezoek te brengen aan het Cars Jeans Stadion en kennis te maken met ADO Den Haag. Het business-event was een initiatief van de Haagse Wethouder Richard de Mos, grootaandeelhouder United Vansen en ADO Den Haag. Uiteraard met het doel om de verbinding tussen de Haagse Chinese gemeenschap, de stad Den Haag en ADO Den Haag te versterken. Het idee voor dit business-event, in de sfeervolle unit 'En Un Momento Dado', ontstond tijdens de recente handelsmissie van de Gemeente Den Haag en het Haagse MKB in China.

Om direct maar een lokale stempel op het evenement te drukken, werden de bezoekers welkom geheten met een 'Haagse Kakker'. Het stukje zoet vond gretig aftrek en werd net zo enthousiast begroet als de openingsspeech van de Haagse sportwethouder De Mos. Hij benadrukte in een ontspannen toespraak dat alle partijen erg veel voor elkaar kunnen betekenen en de kennismaking op deze avond de onderlinge band kan versterken. Samen optrekken en een goede onderlinge verstandhouding kan een hoop brengen, was de boodschap van De Mos. Hij had uiteraard ook nog een mooi woord voor ADO Den Haag. Het gebeurde ook onder toeziend oog van Yuning Zhang, die een kijkje kwam nemen.

chin2

De club stond vervolgens centraal, met een rondleiding door het Cars Jeans Stadion. Ambassadeur en oud-speler en -trainer Lex Schoenmaker manoeuvreerde de groep handig door de catacomben heen. Tussendoor gaf het clubicoon, die zich voorstelde als 'Alex', actuele informatie over club en stadion met af en toe een knipoog naar het verleden. Ademloos luisterde de aanwezige Chinese delegatie naar Schoenmaker, die met een kleine kwinkslag al snel de volledige aandacht had.

Bij terugkeer in de unit was er nog een korte paneldiscussie. Wethouder De Mos, ADO Den Haag-directeur Mattijs Manders en Felix Wu, commissaris van ADO Den Haag namens UVS, namen plaats achter een tafel. Daar zat ook een Chinese ondernemer met de zelfde achternaam als het RvC-lid: Wu. Met trots vertelde de laatste persoon over een eventcenter dat hij in Zichtenburg gaat opzetten voor de Chinese gemeenschap. Dit centrum zal er te laat om zijn dit jaar het Chinees nieuwjaar in te kunnen vieren. In de nacht van 9 op 10 februari gaan voor de Chinezen namelijk het nieuwe jaar van start, waardoor de woorden 'gelukkig nieuwjaar' met regelmaat te horen waren in diverse talen. Het panel, met ook vragen uit de zaal, stond onder leiding van Henk Kool, oud-wethouder van Den Haag.

Tot slot was er voor alle aanwezigen een buffet om ook de inwendige mens te verwennen. Een geslaagd business-event dat volgens alle aanwezigen nuttig én voor herhaling vatbaar was.