Voor de camera van ADO TV blikken Fons Groenendijk en Tom Beugelsdijk vooruit op de uitwedstrijd tegen NAC Breda van komende vrijdag (aftrap 20.00 uur). De coach en verdediger hopen op eenzelfde scenario als vorig seizoen, toen Beugelsdijk zich in de slotfase met de bevrijdende 0-1 tot matchwinner kroonde in het Rat Verlegh Stadion.

Groenendijk stond in het vooruitblik eerst nog even stil bij het ongelukkige 2-4 verlies tegen VVV-Venlo. "We hadden hier meer aan moeten overhouden. We hebben aardig gespeeld en best wat kansen gecreëerd. Het was vervelend dat we toch met lege handen stonden, vooral door de rode kaart", aldus Groenendijk. "Nu spelen we weer tegen een ploeg die uit de onderste regionen weg wil komen. Vorige week speelden ze een mindere pot tegen Willem II. Dan weet je dat ze nu getergd zullen zijn en alles zullen geven, met het publiek erachter. Het Avondje NAC heeft altijd een mooie entourage en sfeer. We moeten ons hoofd koel houden en ons eigen ding doen."

Vorig jaar was Beugelsdijk dus de gevierde man in Breda. "Dat was heerlijk. Het was een super Avondje NAC", glimlacht de centrumverdediger. "Om het weer een mooi Avondje NAC te laten worden, moeten we de wedstrijd op dezelfde manier ingaan als de afgelopen drie duels. We moeten alleen zorgen dat we de wedstrijd beslissen, zoals we dat tegen VVV niet hebben gedaan", stelt Beugelsdijk, die elke wedstrijd op scherp staat en zich dus geen kaarten kan permitteren. "Maar ik ga niet anders spelen omdat ik op scherp sta. Tom Beugelsdijk blijft Tom Beugelsdijk. Dat moet ook, omdat mijn kracht in de duels ligt. Ik moet gewoon mijn kop erbij houden en geen onnodige kaarten pakken. De discussies met de scheidsrechter moet ik schuwen, de duels niet.”