De Raad van Commissarissen (RvC) van ADO Den Haag is gecompleteerd met Ward Swart. De vereniging HFC ADO Den Haag heeft onlangs gebruikgemaakt van de statutaire mogelijkheid om een commissaris voor te dragen en heeft dat in de persoon van Swart dus gedaan.

Swart, te zien op bovenstaande foto, is lid van de vereniging HFC ADO Den Haag. Hij is de afgelopen jaren als bestuurslid bij de vereniging betrokken geweest en is tevens Lid van Verdienste van de HFC. Door zijn benoeming als commissaris namens de HFC ADO Den Haag ziet Swart er mede op toe dat de cultuur en historie van ADO Den Haag bewaakt zullen worden. Swart was werkzaam als lid van het managementteam van Carrier Airconditioning Nederland.

Toekomst
Medio februari maakte ADO Den Haag al vier nieuwe leden van de Raad van Commissarissen bekend. Ad Melkert, John Yan, Felix Wu en John van Ringelenstein namen zitting in de RvC. Ook werd bekend dat Melkert de voorzittershamer zou overnemen van Ben Knüppe, die in december 2016 door de Ondernemingskamer benoemd werd tot tijdelijke voorzitter. Job van der Have werd destijds beheerder van de aandelen. Zowel de overdracht van het RvC-voorzitterschap aan Melkert als de overdracht van de aandelen aan United Vansen gaat binnenkort plaatsvinden. En met de komst van Swart is de nieuwe RvC nu dus ook compleet.

Algemeen Directeur Mattijs Manders: “We zijn blij dat Ward de Raad van Commissarissen compleet maakt. Ook is het goed nieuws voor de club dat de aandelen weer overdragen kunnen worden aan de grootaandeelhouder. We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan deze normalisatie, die zo belangrijk is voor ADO Den Haag. Omdat de toezichthouders ertussenuit zijn, de vernieuwde RvC compleet is en de relatie met de grootaandeelhouder hersteld en stabiel is, kunnen we schouder aan schouder doorwerken aan een goede toekomst voor ADO Den Haag.”