ADO Den Haag A1 heeft de kwartfinale van de beker voor A junioren bereikt via een 3-1 zege op PSV A1. ADO Den Haag B1 werd uitgeschakeld door FC Twente en C1 verloor voor de competitie bij Excelsior C1.

ADO Den Haag A1 – PSV A1 3 – 1
ADO Den Haag A1 heeft de kwartfinale van de beker bereikt door in een goede wedstrijd PSV A1 met 3-1 te verslaan. ADO Den Haag begon uitstekend en in de 5e minuut scoorde Adil Akanioui de 1-0 na een mooie aanval met Thomas Verheijdt en Hicham Faik. Hierna golfde het spel op en neer zonder grote kansen. De eerste kans voor PSV was in de 51 e minuut toen ze de eerste uitgespeeld kans net naast schoten. In de 54e minuut kreeg PSV een grote kans, maar de inzet werd door Zekai Akdogan van de doellijn gehaald. De mogelijkheden stapelden zich op en Hicham Faik schoot de bal vanaf de middenlijn op het doel, maar de Eindhovense keeper kon redden. In de 60e minuut kwam PSV op 1-1.

Na een schot kon Menno de Jong de bal niet onder controle krijgen en Tufan Ozbozkurt scoorde 1-1. Al enkele minuten later kwam ADO Den Haag wederom op voorsprong. Na een diepe bal kwam de bal bij Thomas Verheijdt en hij scoorde schuin met een diagonaal schot de 2-1. In de 85e minuut kwam ADO Den Haag goed weg toen Steve van Kesteren na een scrimmage de bal van de doellijn kon weghalen. In de 93e minuut besliste ADO Den Haag de wedstrijd. Een schot van Adil Tihouna kon de keeper niet vasthouden en uit de rebound legde Robin de Heij de bal goed terug op Mike van Toor die de 3-1 scoorde waardoor ADO Den Haag doorgaat naar de kwartfinale.

Scheidsrechter: De heer Badr Berrlamkaddem

Gele kaarten ADO Den Haag:

Opstelling ADO Den Haag: Menno de Jong, Mike van Toor, Kevin Schutte,Steve van Kesteren, Elger Batta, Robin de Heij, Zekai Akdogan, Jaoud Essanoussi (89e Tomas Tavilla), Adil Akanioui 77e Steven Sanchez Angulo), Hichem Faik (63e Adil Tihouna) en Thomas Verheijdt

ADO Den Haag B1 – FC Twente B2 2 – 3
ADO Den Haag B1 is uitgeschakeld in de kwartfinale van de beker door de 1e jaars B van VA FC Twente. Na 10 minuten kwam ADO Den Haag via een vrije trap op een 1-0 achterstand. Halverwege de eerste helft leek ADO Den Haag via Aleksander Bjelica op 1-1 te komen, maar toen Timo Ruigrok de bal het laatste tikkie gaf stond hij buitenspel waardoor de ruststand 0-1 was. In de 2e helft was ADO Den Haag sterker en kreeg een aantal kansen, maar scoorde niet. VA FC Twente ging beter met de kansen om en strafte alles af waardoor de tussenstand 0-3 werd. ADO Den Haag gaf niet op en 10 minuten voor tijd scoorde Yesse Bidjal de 1-3. Toen Joep Breimer 5 minuten voor tijd 2-3 scoorde leek er weer hoop voor ADO Den Haag, maar verder dan een schot op de paal kwam het team van Rene van Delft niet waardoor de eindstand 2-3 voor VA FC Twente werd.

ADO Den Haag B2 – PSV B2 1 – 3 (oefenwedstrijd)

Excelsior R. C1 – ADO Den Haag C1 2 – 1
ADO Den Haag C1 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen Excelsior Vanaf het begin van de wedstrijd zakte Excelsior in en liet het initiatief aan ADO Den Haag. Ondanks veel balbezit slaagde ADO Den Haag er niet in om veel uitgespeelde kansen te creëren, sterker bij een spaarzame uitval kwam Excelsior tegen de verhouding in op 1-0. Vlak voor rust maakte Steven Solomons uit een vrije trap van Jeffrey van Roon 1-1. Na rust was het spelbeeld niet veel anders. ADO Den Haag had het meeste balbezit en Excelsior probeerde te counteren. Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft maakte Excelsior uit zijn 2e aanval de 2-1. Hierna drong ADO Den Haag nog wel aan maar ze kwamen niet meer door de hechte Excelsior defensie heen. Waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan.

ADO Den Haag C2 – FC Utrecht C2 0 – 2
ADO Den Haag C2 begon fel aan de wedstrijd. In de 6de minuut schoot Jan Verduijn de bal net naast de goal. In de 8ste minuut schoot Nikki Baggerman de bal tot tweemaal goed in, maar de bal werd op gelukkige wijze door FC Utrecht van de lijn gehaald. ADO Den Haag was duidelijk oppermachtig, maar helaas resulteerde dat niet in doelpunten. In de 30ste minuut trad dan ook een oude voetbalwet in werking, FC Utrecht maakte vanuit een corner de 0-1. En dat was ook tevens de ruststand. In de tweede helft maakte FC Utrecht in de 37ste minuut al de 0-2. Beide ploegen speelde niet best, maar ADO Den Haag bleef wel hard werken. Helaas leverde dit wel de complimenten, maar geen doelpunten op. Eindstand 0-2.

ADO Den Haag D1 – RBC Roosendaal D1 4 – 0 (oefenwedstrijd)

ADO Den Haag D2 – Feyenoord D2 0 – 3 (oefenwedstrijd)