Het The Hague Jazz festival heeft de afgelopen weken belangrijke beslissingen genomen. De zesde editie van het festival zal plaatsvinden op een andere locatie. The Hague Jazz 2011 wordt georganiseerd in en rondom het Kyocera Stadion Den Haag. Naast deze verhuizing zal het festival ook uitbreiden met een extra festivaldag en een The Hague Jazz ‘Rocks’ avond.



Verhuizing
De verhuizing naar het Kyocera Stadion heeft verschillende beweegredenen. Het World Forum Den Haag (festivallocatie van de afgelopen vijf jaar) biedt inmiddels onvoldoende ruimte door de snelle groei van het festival. Ruud Wijkniet, festivaldirecteur: ‘Afgelopen editie kwam de beloopbaarheid van het festivalterrein in het gedrang en dat past niet bij ons. Het festivalterrein en de zalen moeten toegankelijk zijn voor iedereen’. Ook qua data voor de festivaldagen kwamen de organisaties er niet uit in verband met een aantal reeds geplande evenementen in het World Forum Den Haag.

De nieuwe samenwerking tussen het The Hague Jazz festival en het Kyocera Stadion brengt veel enthousiasme met zich mee. Dick Vierling, commercieel directeur ADO Den Haag: `Wij zijn als ADO Den Haag enorm trots dat een festival als The Hague Jazz naar ons eigen Kyocera Stadion komt. Een mooie Haagse combinatie heeft elkaar gevonden in deze. Wij willen ons stadion steeds meer multifunctioneel gaan gebruiken, dat gebeurt ook al veel voor meetings en beurzen, en dit is voor ons stadion weer een prachtige nieuwe stap.` Ruud Wijkniet, festivaldirecteur: ‘Ik ben verheugd over onze nieuwe festivallocatie. We hebben vijf prachtige edities achter de rug en nu is het tijd om het festival op een andere locatie te laten doorgroeien. Het Kyocera stadion biedt ons alle mogelijkheden om het festival neer te zetten zoals we het voor de komende jaren in gedachten hebben. Uiteraard met behoud van de essentiële elementen waar The Hague Jazz om wordt geprezen zoals sfeer, ambiance en programmering. Daar ben ik van overtuigd. Ook over de bereikbaarheid van het stadion ben ik erg tevreden. Het is voor onze bezoeker zeer gemakkelijk om het stadion te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto’.

Uitbreiding festivaldagen
Naast het veranderen van locatie wordt er een derde dag toegevoegd aan het festival. Het festival zal komende editie plaatsvinden van vrijdag 17 t/m zondag 19 juni. De uitbreiding van het aantal festivaldagen geeft meer ruimte voor een gevarieerd programma waarin meer aandacht besteed kan worden aan de verschillende muziekstijlen, kunst en experiment. Van de vertrouwde podia zullen er acht mee verhuizen, inclusief de zaalnamen en de programma- invulling. Tevens zal er een zaal worden toegevoegd met een bezoekerscapaciteit van 5.000. Ondanks de veranderingen zal er aan de bezoekersaantallen weinig veranderen. De organisatie wil nog steeds maximaal 12.500 bezoekers per festivaldag trekken.

Naast de toevoeging van de derde festivaldag organiseert The Hague Jazz komende editie ook
The Hague Jazz ‘Rocks’ (15 juni 2011), waarbij het muziekgenre “Rock” centraal staat. Hiermee wil het festival aangeven dat The Hague Jazz niet alleen een jazzfestival is, maar een muziekfestival. De Warming Up (16 juni) blijft behouden, maar wel in een kleinere vorm. Het Special Concert (14 juni) en de workshops/masterclasses (gehele week) blijven behouden in de vorm zoals deze reeds bekend zijn.