Jong ADO Den Haag is in de achtste finale van de KNVB Beker uitgeschakeld door Jong Vitesse/AGOVV. De Hagenaars verloren met 1-0 van de Gelderlanders. Ondanks dat de ploeg één van de slechtste wedstrijden speelde van dit seizoen, kreeg ADO Den Haag nog wel meer mogelijkheden dan de opponent, maar leidde dit nooit tot grote kansen. Één van de spaarzame uitbraken van Vitesse/AGOVV leverde wel een goal op, die ook de eindstand bepaalde.

Door Joey Gardien

ADO Den Haag, dat gecoacht werd door Bob Kootwijk vanwege de schorsing voor Maurice Steijn, leek eigenlijk geen moment door te willen bekeren. Het team oogde ongeïnspireerd en leek niet te willen vechten voor de overwinning. Toch stelde Vitesse/AGOVV daar weinig tegenover. De eerste kans kwam pas na veertig minuten spelen. De ploeg van trainer Gerry Hamstra mocht aanleggen voor een vrije trap, maar deze ging via Cagri Kodalak net over.

Het was eigenlijk de enige echte mogelijkheid op een doelpunt in het eerste bedrijf. ADO Den Haag kreeg zo’n kans pas in de tweede helft. Na 63 minuten kreeg Santy Hulst de bal aangespeeld. De spits dacht dat hij buitenspel stond, dus ging niet meer serieus opzoek naar het vijandelijke doel. Toch bleek hij geen buitenspel te staan en ging dan ook verder met het spel. Helaas was het te laat om nog tot een goede kans te komen. Hulst kon nog wel uithalen, maar zijn schot werd geblokt. In de rebound schoot Jarchinio Antonia nog naast.

Twee minuten later was het raak voor Vitesse/AGOVV. Middenvelder Kodalak werd de diepte ingestuurd vanuit het middenveld. Hij begaf zich daarna naar de rechterkant van het 16-meter gebied van ADO Den Haag om daar met een droge knal uit te halen. Keeper Nico Pellatz dook net te laat naar de bal, waardoor hij de bal onder zich het doel in zag rollen.

Vanaf de tegentreffer speelde ADO Den Haag een verloren wedstrijd. In de 70e minuut kreeg Vitesse/AGOVV zelfs de kans de score te verdubbelen, maar een schot van spits Roy de Ruiter werd goed geblokt door Leroy Resodihardjo.

Met een aanvallende wissel (Stanley Elbers erin voor Joël Tillema) probeerde Kootwijk nog iets te forceren. Zonder succes. De gelegenheidstrainer was ook niet te spreken over het team. Kootwijk: “We lieten vandaag niet de juiste beleving zien. We kregen nog wel mogelijkheden, maar die waren zoals ons spel: net niet. Het leek wel alsof we niet wilden winnen. Dat is een trieste constatering. Vitesse/AGOVV heeft dan ook terecht gewonnen.”

Jong Vitesse/AGOVV – Jong ADO Den Haag 1–0 (0-0)
Scoreverloop: 65. Kodalak 1-0
Locatie: Sportpark Walburgen
Scheidsrechter: Van der Scheer
Gele kaarten: Köksal (ADO Den Haag)
Opstelling Jong Vitesse/AGOVV: Van der Sman; Damasco, Vakalopoulos, Berends, Tekey; Pinarci, Gashi; Bessink, Kodalak, Heijckman; De Ruiter
Opstelling Jong ADO Den Haag: Pelllatz; Tillema (79. Elbers), Rankovic (60. Resodihardjo), Supusepa (44. Ali) , Van Hese; Gielisse, Köksal, Buijs; Antonia, Hulst, Achterberg