ADO Den Haag onder 20 heeft de topper tegen nummer 2 Velo met 0-1 verloren. In de eerste helft was er gedurende de eerste 20 minuten veel strijd op het middenveld, zonder dat beide teams tot grote kansen kwamen.

In de 20e minuut kwam Velo op een 0-1 voorsprong nadat ADO Den Haag keeper Ricardo Kieboom na een duel de bal losliet kon Melvin van der Zeijden Velo op een 0-1 voorsprong zetten. ADO Den Haag kon hier weinig tegenover zetten, maar had wel pech dat de geblokt schot met de hand geen penalty opleverde. Vlak voor rust had Velo een grote kans op 0-2, maar Ricardo Kieboom redde de bal waarbij ditmaal Velo vond dat het penalty verdiende. De ruststand was derhalve 0 – 1. In de 2e helft was ADO Den Haag de voetballend bovenliggende partij, maar het duurde tot de 60e minuut voordat Mike van Duinen een goede kans kreeg. Na een goede solo redde de Wateringse doelman Pascal van Eck de bal in de korte hoek.

ADO Den Haag ging steeds meer risico’s nemen en daardoor was Velo gevaarlijk in de counter, maar Velo spits Jeffrey Beukenholt weigerde tot 2 keer toe de wedstrijd te beslissen in 1 tegen 1 situaties met ADO Den Haag keeper Ricardo Kieboom. In de 82e minuut werd een vrije trap van Patrick Batist bijna door Velo verdediger Jesse van der Burg in eigen doelgetrapt, maar tot opluchting van de Wateringse toeschouwers ging de bal naast. ADO Den Haag ging meer pressie spelen, maar kwam niet tot echt grote kansen waardoor in de 95e minuut scheidsrechter Brekelmans voor het einde floot bij een 0-1 eindstand

Scheidsrechter: De heer R. Brekelmans

Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Cedric Ake, Patrick Batist, Peter Korteling, Jordy Strooker (46e Aschraf Artimi), Diederik Hoogewaard, Boy Wotte , Niels van Pelt, Mike van Duinen, Ramon Ripson en Jaoud Essanoussi (46e Thomas Verheijdt)