ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In deze rubriek stellen we die fans aan je voor. Dit keer Simon Flink uit Bonaire.

Ik ben Simon Flink, 25 jaar oud en woon inmiddels vier jaar op Bonaire. Het is een klein eiland naast Curaçao en ligt voor de kust van Venuzuela en is een speciale gemeente van Nederland. Dat houdt in dat we eigenlijk een stukje Nederland zijn, maar dan in de tropen. Ik heb eerst een tijdje als duikinstructeur en kapitein gewerkt, en heb nu sinds 1,5 jaar een eigen bedrijf. We bieden allerlei service aan, zoals beheer en onderhoud van boten en jachten en daarnaast ook polijsten en waxen.

Clubkaart
Mijn liefde voor ADO Den Haag begon ongeveer vijftien jaar geleden, toen ik voor het eest met m’n vader een wedstrijd van ADO Den Haag bezocht in het Zuiderpark. We bleken op Midden-Noord te zitten, tussen de harde kern van de club. Ik vond het prachtig, de sfeer en liefde die iedereen voor de club uitdroeg. De tegenstander toen was volgens mij FC Twente, de uitslag kan ik me niet herinneren. De volgende dag zijn we gelijk een clubkaart gaan aanvragen. Wat mij aantrok in ADO Den Haag was de sfeer en passie van de supporters. Ook al speelden ze matig, dan stond het publiek altijd achter hun club.

Ik heb heel m’n leven in Den Haag gewoond. Mijn ouders wonen er nog steeds. Het was nooit de bedoeling om uit Den Haag weg te gaan. Toch was ik wel klaar met Nederland en besloot ik dat ik iets anders wilde doen. Via een vriend ben ik uiteindelijk op Bonaire beland. Het ADO Den Haag-virus heerst in de hele familie. Mijn vader en broertje kijken regelmatig wedstrijden en volgen het nieuws op de voet. M’n moeder vindt het allemaal wel best.

"Ik heb nog twee stoeltjes uit het Zuiderpark, die doe ik nooit meer weg"

- Simon Flink

Zelf heb ik vijftien jaar gevoetbald bij HBS. Echt ver ben ik niet gekomen. Ik was meer iemand die vijf minuten voor de wedstrijd aankwam en als laatste weer de kantine verliet. De laatste jaren speelde ik in een vriendenteam met een aantal jongens die ook regelmatig een wedstrijd van ADO Den Haag bezochten.

Hoogtepunt
Mijn hoogtepunt als ADO Den Haag-supporter was uiteraard die gekke wedstrijd uit bij Groningen. Dat Tim Matavz de strafschop miste en wij gingen Europa in. Ook de thuiswedstrijd tegen Ajax, die we uiteindelijk met 3-2 wonnen zal ik niet vergeten. De sfeer die dag was fantastisch. En de laatste wedstrijd van ADO Den Haag in het Zuiderpark is er eentje die ik niet snel zal vergeten. Ik was toen 14 jaar en ging voor het laatst op de fiets het stadion. De wedstrijd was volgens mij tegen Groningen. Mijn mooiste herinnering die ik heb aan het Zuiderpark zijn de twee groen-gele stoeltjes die ik achterop mijn fietsje mee naar huis heb genomen. Ze staan tegenwoordig in de schuur bij mijn ouders en zullen daar nooit weg gaan.

Wekker zetten
Ik ben één keer per jaar in Den Haag. Ik probeer dan altijd even een wedstrijd mee te pakken. Zo ben ik vorig jaar naar AZ-thuis geweest. Ook vanuit Bonaire volg ik ADO Den Haag op de voet. Het is op Bonaire zes uur vroeger dan in Nederland. Dat betekent als ze op zaterdag spelen, ik hier in de middag vrij neem, een biertje pak en op de laptop de wedstrijd stream. En als ze op zondag spelen, zet ik altijd de wekker. Tegen Feyenoord moest ik heel vroeg m’n bed uit. Maar alles voor de club. Ik moet en zal de wedstrijden zien. Maar als we echt een afspraak hebben, zit ik constant de stand te volgen op mijn telefoon. Mijn vriendin wordt er gek van. Maar ze heeft het geaccepteerd.

Aanmelden

Ben of ken jij ook een Fan van Ver? Meld je dan snel aan via adodenhaag.nl/fanvanver.