De trotse koploper van de 2e Klasse C, ADO Den Haag, moest in de zesde competitieronde op “De Aftrap” aantreden tegen GONA.

Het jonge team van trainer Marcel Koning begon ijzersterk aan de wedstrijd. Met vlot combinatievoetbal werd GONA het eerste kwartier van de wedstrijd overklast. In de zevende minuut was het dan ook al raak, Mike van Duinen omspeelde de GONA-keeper en schonk Ramon Ripson de mogelijkheid om de 1-0 aan te tekenen. De wedstrijd kantelde echter in de 17e minuut nadat de rechtsbuiten van GONA perfect voorgaf waardoor Van Laar GONA op gelijke bracht, 1-1. GONA kwam beter in de wedstrijd maar ook ADO Den Haag kreeg nog een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, echter de ruststand bleef 1-1.

In de tweede helft speelde het fysiek sterke GONA meer de lange bal en kwamen zodoende meer voor het doel van ADO keeper Ricardo Kieboom. Voor het getoonde spel bleek dat GONA met twee punten veels te laag op de ranglijst stond. Het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel. De gok van ADO om in de laatste tien minuten toch met vier spitsen te gaan voetballen pakte toch nog goed uit. In de 88e minuut was het spits Mike van Duinen die van zijn tegenstander wegdraaide en hard in de korte hoek schoot, 2-1. Zodoende won ADO Den Haag ook zijn zesde competitiewedstrijd en gaat fier aan kop in de 2e Klasse C. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Woerden.

Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Mike van Toor (90. Thomas Tavilla), Peter Korteling, Jordy Pronk, Patrick Batiste, Diederik Hoogewaard, Boy Wotte, Niels van Pelt, Mike van Duinen, Ramon Ripson ( 73.Cedric Aké), Arshraf Artimi (20.Caglar Atis).