Vandaag heeft ADO Den Haag B1 een lesje gekregen in effectiviteit. Ondanks een optisch overwicht en een aantal kansen, waarvan er een uiteindelijk op de lat eindigde, was het FC Volendam dat met 3 punten terugging naar het palingdorp.

In de 70e en 77e minuut scoorde Volendam tweemaal door niet attent genoeg verdedigen van ADO Den Haag. Volgende week gaat ADO Den Haag in de herkansing tegen het nog ongeslagen PSV uit Eindhoven.

Teijlingen - ADO Den Haag O20 1-4 (0-2)
Na een lange en goede voorbereiding van maar liefst zes weken begon voor de amateurs van ADO Den Haag dan eindelijk de competitie in de zondag 2e Klasse C. Het jonge team van trainer Marcel Koning moest voor de eerste competitiewedstrijd naar Sassenheim om tegen vv Teijlingen aan te treden.

ADO Den Haag begon fel aan de wedstrijd, maar Teijlingen bleek een stugge ploeg te hebben. Toch leek Mike van Duinen al in de 6e minuut de 0-1 aan te tekenen. Hij soleerde door het strafschopgebied, omspeelde de keeper en kon de bal in het lege doel schieten. De keeper van Teijlingen greep Van Duinen echter bij zijn been waardoor hij ten val kwam. Alle aanwezigen op het sportpark rekenden dan ook op een strafschop maar de scheidsrechter liet "gewoon"doorvoetballen.
ADO Den Haag pakte de draad gewoon weer op en kwam in de 22e minuut alsnog op een 0-1 voorsprong. Na een schitterende aanval over rechts kopte Joad Essanoussi een voorzet van Ramon Ripson in eerste instantie op de paal, maar in de rebound schoot Joad alsnog raak. ADO Den Haag overheerste het spelbeeld en in de 39e minuut was het weer raak. Mike van Duinen schoot in een druk strafschopgebied in de korte hoek ADO Den Haag naar de 0-2 wat tevens de ruststand werd.

In de tweede helft zette Teijlingen meer druk en ging voor de aansluittreffer. De achterhoede van ADO Den Haag gaf echter niets weg waardoor keeper Ricardo Kieboom niet veel te doen kreeg. In de 57e minuut volgde er een groot misverstand in de achterhoede van Teijlingen waardoor spits Mike van Duinen alleen op de keeper kon afgaan. Met deze kans wist hij wel raad en maakte koelbloedig de 0-3. Na deze ruime voorsprong van ADO Den Haag was de wedstrijd in principe gespeeld. Teijlingen geloofde er niet meer in en ADO Den Haag nam wat gas terug. In de 87e minuut wist Teijlingen geheel uit het niets de 1-3 te maken maar invaller Caglar Atis maakte een minuut later alweer de 1-4 wat tevens de eindstand werd.

Een goede competitiestart voor het jonge ADO Den Haag Onder 20. Volgende week de volgende krachtmeting op De Aftrap tegen het sterke H.M.S.H.
Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Mike van Toor, Peter Korteling, Patrick Batist, Ferry de Jong, Diederick Hoogenwaard, Joad Essanoussi (64. Caglar Atis), Niels van Pelt, Mike van Duinen (76.Jordy Pronk), Jop Verhagen (56, Boy Wotte).

ADO Den Haag B2 - Toernooi in Ratingen (D)

ADO Den Haag C1 - Excelsior R. C1 3-1
Vandaag de eerste wedstrijd van de competitie tegen een tegenstander waarvan wij in de voorbereiding met 4-1 gewonnen hadden. Wij begonnen uiterst scherp en met bij vlagen goed voetbal creëerde wij een paar goede kansen. De 1-0 viel al in de 4e minuut, uit een indraaiende vrije trap van Jeffrey van Roon kopte Max van Steen prima binnen. Na 22 min volgde er een prima combinatie tussen Christiaan de Vroedt en Jersylee Riley waarna de laatste mooi afrondde voor de 2-0. Nog voor de rust maakte Axel Wendt uit een corner van Jeffrey van Roon met een vallende kopbal de 3-0.Na rust was de scherpte iets minder aanwezig en ging Excelsior 1 op 1 spelen en kregen wij het iets moeilijker. Desondanks creëerden wij nog een paar 100% kansen die we helaas niet benutten. Na 41 min scoorde Excelsior de 3-1 en hadden wij het iets moeilijker. De laatste 10 minuten stelden wij echter orde op zaken en speelden wij de wedstrijd professioneel uit.

ADO Den Haag C2 - Almere City C2 7-1
ADO Den Haag C2 begon de wedstrijd gedreven. De opdracht van de trainer was duidelijk te zien. Aanvallen, vroeg vastzetten en vroeg storen. Dit resulteerde na 8 minuten in een fraai doelpunt van Jan. Terwijl ADO het doelpunt nog aan het vieren was, maakte Almere City de gelijkmaker. ADO herpakte zich goed Younes Seghrouchni maakte in de 23ste minuut 2-1 en vlak voor rust maakte Segun Owobowale op een mooie manier de 3-1. In de rust gaf de trainer een paar tactische aanwijzingen waardoor ADO in de tweede helft nog beter ging voetballen. In de 41ste minuut maakte Segun Owobowal nogmaals een goal, daardoor kwam ADO op 4-1. De trainer bracht verse wissels in die gelijk goed uitpakte. Karim Loukili maakte in de 51ste minuut een hele mooie 5-1 en 2 minuten later knalde Jan Verduijn de 6-1 erin. Een goed resultaat dat hoop geeft voor het verdere verloop van de competitie.

FC Utrecht D1 - ADO Den Haag D1 1-0
ADO Den Haag D1 speelde zijn eerste wedstrijd van de competitie uit tegen FC Utrecht D1. ADO Den Haag begon direct vel aan de wedstrijd, al in de eerste minuut kreeg Vinnie Pesoal de kans op de openingstreffer, maar zag zijn inzet maar net over het vijandelijke doel gaan. FC Utrecht deed direct wat terug. Een hoge trap op het doel werd op het laatste moment door Dave Hes uit de lucht geplukt en een klutsbal in het zestienmetergebied werd door de verdediging van ADO Den Haag ternauwernood tot hoekschop verwerkt.

Vanaf de 10e minuut zette ADO Den Haag steeds meer druk, Rodney Ebing schoot fraai op doel, maar in de handen van de keeper van FC Utrecht. Joshua Vermeer kon in de 16e op rechts loskomen van zijn directe tegenstander en werd neergelegd op de lijn van het strafschopgebied. De scheidsrechter legde de bal echter buiten de 16, de vrije trap die daar op volgde kon de doelverdediger van Utrecht maar net uit de bovenhoek tikken.

Ook een afstandschot van Vinnie Pesoal ging naast, zodat men de rust inging met de stand 0-0. Na de thee kwam FC Utrecht snel uit de startblokken. Binnen de minuut viel een afstandschot op paal en de spits van FC Utrecht was meer alert dan de verdediging van ADO Den Haag en schoot de 1-0 binnen. ADO Den Haag ging op zoek naar de gelijkmaker, maar liet de kansen onbenut zodat de eindstand 1-0 werd bereikt.

Quick Boys D1 - ADO Den Haag D2 2-3
ADO Den Haag D2 heeft de 1e competitiewedstrijd uit tegen Quick Boys gewonnen. ADO Den Haag begon moeizaam aan de wedstrijd maar kwam na 10 minuten beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een mooi doelpunt van Lars Mennes, deze scoorde na een mooie solo de 0-1. Voor rust werd de stand 0-2 door wederom Lars Mennes, na een assist van Donovan de Groot. Quick Boys kwam op een gelukkige 1-2 door een opbouwfout aan de zijde van ADO Den Haag. Na een mooie aanval van ADO Den Haag, maakte Orlando Agues Ribeiro op aangeven van Lars Mennes de 1-3. Een paar minuten kwam Quick Boys terug in de wedstrijd, door 2-3 te maken. Maar ADO Den Haag hield de voorsprong vast, de 1e competitiewedstrijd met 2-3 werd gewonnen.