Op ons algemene mailadres <a href="mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.</a> kwamen de laatste dagen een aantal leuke berichten binnen die we u niet willen onthouden. Een geslaagde sportdag van de Stichting Downsyndroom en tevreden bezoekers van de MiVa (MinderValiden) tribune vielen ons in ieder geval erg op.

1. Beste Mensen,

Ik wil graag even kwijt dat ik bij de oefenwedstrijd tegen Swansea zeer aangenaam verrast werd. Zittend op de MiVa tribune ontving ik namelijk een soort luchpakket, geheel gratis!!! Ook de om me heen zittende MiVa’s ontvingen dit pakket. Ik vind dit een geweldige service, waarvoor mijn hartelijke dank!

2. Afgelopen zondag ben ik met mijn gezin en gehandicapte broer naar de wedstrijd geweest. Het was een hele fijne dag voor mijn broer geworden. Helaas heeft ADO verloren.

Ik wil graag mijn complimenten maken naar de medewerkers van de Fanshop, die bijzonder vriendelijk zijn en niets was ze te veel. En de plek waar mijn broer kon zitten was ideaal met de wc dicht bij in de buurt.

De stewards waren zeer vriendelijk. Het lunchpakket vonden we attent, zeker voor de mensen die alleen waren gekomen.

Mijn broer heeft zolang ik me kan herinneren een seizoenkaart gehad, totdat hij een paar jaar geleden een herseninfarct kreeg. En voor mij was het eerste keer dat ik naar een wedstrijd ben gegaan. Wij komen zeker nog een keer terug.

Wij hebben een onvergetelijke dag gehad, mede door ADO en zijn medewerkers.

Bedankt.

Down Sportdag met enthousiasme ontvangen
De eerste sportdag van de Stichting Downsyndroom is door de kinderen met enthousiasme ontvangen. De circa vijftig deelnemers en hun familieleden genoten van sport, spel, zon en gezelligheid op het sportpark De Dijken in Leidschenveen. De organisatie bestaande uit de Stichting Downsyndroom (kern Haaglanden) en SVLY kijken terug op een geslaagde dag die volgend jaar zeker een vervolg krijgt. Tijdens de sportdag konden kinderen met een downsyndroom samen met hun broertjes en zusjes de sporten; voetbal, tennis, korfbal en pétanque (jeu de boules) beoefenen. In vier groepen werd er elk half uur een andere sport beoefend. De deelnemers werden hierbij begeleid door ouders, vrijwilligers van de Stichting Downsyndroom en vrijwilligers van SVLY. Met name de strijd op de doorgaans rustige pétanque baan werd met passie en bevlogenheid gevoerd. De dag werd afgesloten met touwtrekken tussen de ouders en de kinderen. Tot grote vreugde van de kinderen wonnen zij dit sluitstuk van de Down sportdag.

De dag kreeg een extra feestelijk karakter door een springkussen en de aanwezigheid van de ADO Den Haag Bus. De meegereisde mascotte Storky trok veel bekijks en heeft heel wat handen geschud en knuffels gegeven. Tevens was er de mogelijkheid om te knutselen en te verven, kortom ook voor de niet sporter was er genoeg te doen.

De organisatie kijkt terug op een goed verlopen dag. Het open karakter en de bereidwilligheid om belangeloos iets voor een ander te doen hebben bijgedragen aan een mooi evenement. Een vervolg kan dan ook niet uitblijven en volgend jaar zal er wederom een Down sportdag worden georganiseerd.