Het was de laatste dagen al onderwerp van gesprek in diverse kranten en op websites, maar de overeenkomst is nu echt officieel: Dmitry Bulykin speelt dit seizoen voor ADO Den Haag. De spits wordt gehuurd van het Belgische Anderlecht.

Met Dmitry Olegovich Bulykin, 30 jaar, krijgt ADO Den Haag er een international bij. Een ervaren speler die vijftien caps bij het Russisch elftal op zijn naam heeft staan en iemand die op hoog clubniveau heeft gespeeld, bijvoorbeeld bij Lokomotiv Moskou, Dinamo Moskou en RSC Anderlecht. Bij deze laatste club staat hij nog tot de zomer van 2012 onder contract. Bulykin kiest er dit seizoen echter voor in zichzelf te investeren, hij wil zich weer laten zien en ADO Den Haag gaf hem het goede gevoel dat hij daarvoor nodig had.
Bulykin speelde zijn eerste interland voor het nationale team van Rusland op 9 september 2003 tegen het Iers voetbalelftal. Al in zijn tweede interland kwam hij tot scoren. In de wedstrijd tegen het Zwitserse nationale team vond hij maar liefst driemaal het net. Bulykin maakte deel uit van de selectie die afreisde naar Portugal om daar op EURO 2004 te spelen. In zijn vijftien interlands scoorde hij zeven keer.

De in Moskou geboren aanvaller won met Lokomotiv Moskou twee maal de Russische beker. De afgelopen weken was Bulykin op proef bij ADO Den Haag en hij liet met zijn inzicht en balvastheid een goede indruk achter bij de staf. De onderhandelingen met Anderlecht werden donderdag 5 augustus afgerond. Zondag 8 augustus, uit bij Vitesse, is Bulykin nog niet speelgerechtigd. Er wordt hard gewerkt hem voor de 15e, thuis tegen Roda JC, op te mogen stellen.