ADO Den Haag heeft de jubileumwedstrijd van FC Emmen, ter ere van haar 25-jarig bestaan, met 2-4 gewonnen. Vijfentwintig jaar geleden was ADO Den Haag de eerste tegenstander van Emmen in het betaald voetbal, ook toen wonnen de Hagenaars.

Fotografie: Orange Pictures / Bart Oosterveld

ADO Den Haag voetbalde heel fris tegen FC Emmen, de vele mooie combinaties vielen op. Waar mogelijk werd de voetballende oplossing steeds gevonden. Al snel werden de combinaties gevaarlijker, resulterend in de eerste kans na ongeveer een kwartier voor Ricky van den Bergh. Hij schoot net over na een passje van Kubik.
Van den Bergh stond vervolgens aan de basis van de eerste goal. Hij bracht de bal in vanuit een vrije trap. Pascal Bosschaart kopte deze perfect terug, zodat de Russische proefspits Dmitry Bulykin in kon koppen. Bulykin op zij beurt plaveide na ongeveer een half uur de weg voor Frantisek Kubik, uit zijn steekpass rond de middelcirkel kon de Slowaak alleen doorlopen op doelman Zeinstra. Kubik stiftte de bal keurig beheerst over de keeper.
Een paar minuten voor rust zette ADO Den Haag een aanval op over vier schijven, eindigend bij Danny Buijs die Wesley Verhoek mooi bediende. Verhoek, iets teruggezakt op links, schoot droog binnen. Na de rust zette de uitploeg haar sterke spel door, maar FC Emmen kwam toch dichterbij. Immers en Hulst stonden inmiddels in het veld, zij kregen hun kans in de de aanval ten koste van Bulykin en Kubik. Eldridge Rojer verraste de Haagse verdediging met een afstandsschot over de grond, 1-3.
Bij FC Emmen speelde oud bekende Leonardo (II) in de basis. Timothy Derijck had de pech hands te maken in de zestien, hij kon er eigenlijk weinig aan doen, maar de penalty werd wel gegeven. Aanvoerder Ter Heide verkleinde vanaf de stip de achterstand tot één goal. Vanaf dat moment zette ADO Den Haag nog flink aan, resulterend in goede kansen voor Immers en Verhoek, Ammi raakte zelfs nog de lat. Lex Immers maakte twee minuten voor tijd nog de vierde goal, uit een voorzet van Verhoek kon hij intikken.
ADO Den Haag wacht zaterdagavond de volgende testcase, wanneer het speelt tegen Swansea City. Dan kan de ploeg laten zien wat er gebeurt als ze dit combinatievoetbal in een hoger tempo op de mat gaan leggen.

FC Emmen - ADO Den Haag 2-4 (0-3)
24. Bulykin 0-1, 32. Kubik 0-2, 39. Verhoek 0-3, 69. Rojer 1-3, 82. Ter Heide 2-3 (pen), 88. Immers 2-4
Locatie: Univé Stadion
Scheidsrechter: Bakkelo
Toeschouwers: 800
Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Ammi, Derijck, Bosschaart, Supusepa; Buijs (70. Koksal), Toornstra, Van den Bergh (70. Visser); Verhoek, Bulykin (62. Immers), Kubik (62. Hulst)