Op dinsdag 27 juli 17:00 uur zal op het sportpark Westvliet in Leidschendam/Voorburg de training van de ADO Den Haag vrouwen worden hervat. De seizoensstart in de Eredivisie Vrouwen is op donderdag 2 september thuis tegen Willem II in het eigen Kyocera Stadion.

Ook het komende seizoen zal het sportpark van Wilhelmus de thuishaven zijn van de ADO Den Haag vrouwen waar op een hernieuwde trainingsaccommodatie onder optimale omstandigheden getraind kan worden. Voorafgaande aan de training op 27 juli zal er in het Kyocera stadion vanaf 16:00 uur een fotoshoot worden gehouden waarbij verschillende media zijn uitgenodigd. Op zaterdag 31 juli om 14:30 uur zal de selectie van trainer/coach Sarina Wiegman en assistent Alex Scholte een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen SSS in Klaaswaal t.g.v. het 90-jarig bestaan van deze club. Een dag later zal de gehele selectie en technische staf van de ADO Den Haag vrouwen tijdens de familiedag worden gepresenteerd aan het Haagse publiek.

In de maand augustus zal er in de regio worden geoefend tegen een aantal B1-eftallen (jongens).
Het voorlopige oefenprogramma luidt:
31 juli SSS - ADO Den Haag
7 aug Wilhelmus B1 – ADO Den Haag
14 aug DSVP B1 – ADO Den Haag
19 aug RKDEO B1 – ADO Den Haag
29 aug Jong Oranje O19 – ADO Den Haag

Bij de start van de Eredivisie Vrouwen op 2 september staan op het programma de wedstrijden
ADO Den Haag – Willem II, FC Twente – FC Utrecht, VVV Venlo – sc Heerenveen en FC Zwolle – AZ.
In de competitie zullen de clubs driemaal tegen elkaar uitkomen waardoor er 21 wedstrijden worden gespeeld.

In tegenstelling tot de andere eredivisieploegen heeft de selectie van ADO Den Haag weinig wijzigingen ondergaan. De selectie van Sarina Wiegman verwelkomt Kimberley Vermeij (22) en Arlette Almeida (27). Beide speelsters komen over van satellietclub Ter Leede (landskampioen Hoofdklasse 2009 en 2010). De enige echte nieuwkomer is het 17-jarig talent Eshly Bakker, het vorige seizoen uitkomende voor Jong Oranje O17 en Pancratius (B-junioren jongens). Slechts twee speelsters verlieten de club: Kirsten Koopmans (FC Utrecht) en Elise Tak (Willem II). De selectie voor het seizoen 2010-2011 bestaat nu uit 20 speelsters.

Doel: Petra Dugardein, Barbara Lorsheijd en Laura du Ry.
Achter: Mandy van den Berg, Jeanine van Dalen, Leonne Stentler, Sabine Verheul en Marelle Worm
Midden: Eshly Bakker, Sheila van den Bulk, Sylvia Nooij, Lucienne Reichardt, Esther Scheenaard, Jill Wilmot en Ilse Witteman.
Voor: Arlette Almeida, Jet Bavelaar, Lisanne Grimberg, Renate Jansen en Kimberley Vermeij.

Tweemaal achtereen in 2009 en 2010 behaalde runner-up ADO Den Haag achter AZ de tweede plaats in de Eredivisie Vrouwen. De doelstelling het komende seizoen is opnieuw hoog te eindigen. Het behalen van het landskampioenschap zou een bekroning zijn voor wijze waarop er door de selectie en de technische staf de afgelopen seizoenen progressie is geboekt.