De selectie van ADO Den Haag verblijft deze week in Garderen, een inmiddels bekende plek voor vele mensen van de club. Er wordt hard getraind in de bosrijke omgeving.

Elke morgen om half acht worden de spelers gewekt door de altijd vrolijke teammanager Jillis Zevenbergen. Zingend en wel vertelt hij hen dat ze met een kwartiertje klaar moeten staan voor een bosloopje. Gezamenlijk vertrekken ze dan in looppas de bossen in, de jongens met kleine pijntjes die niet mee mogen lopen gaan op de fiets op pad.
Het hotel regelt alles voor onze spelers. Het eten wordt aangepast aan het strenge trainingsschema en de selectie eet in een eigen zaaltje. De materiaalmensen hebben een eigen ruimte, een zaal waar normaal congressen en dergelijke worden gehouden, waar ze alles weer op orde kunnen maken voor de volgende training.
De trainingen worden afgewerkt op de goed onderhouden velden van Veluwse Boys, meteen naast het hotel. De spelers wandelen op het gemakje naar de velden toe, zo dichtbij is het. Dinsdagmorgen leverde een soort handbalspel in de zestien hilarische taferelen op. De oefeningen even laten, op het hoofdveld, met twee goals met de achterkanten tegen elkaar, leverde ook mooie plaatjes op. In beide goals mocht gescoord worden, het werd een soort rondje om de twee goals heen, een spelletje dat behoorlijk wat inzicht vereist.
Tijdens een trainingskamp is er altijd even tijd en ruimte voor de pers. Christian Supusepa werd bijvoorbeeld aan de tand gevoeld door Jim van der Deijl van TV West.

Dinsdagmiddag wordt er nog een keer getraind en `s avonds worden de spelers onderworpen aan een ware voetbalquiz. En tussendoor doen ze twee dingen: eten en rusten, want beide is nodig bij deze intensiteit.

Een leuk detail over dinsdagmiddag: Tijdens het rusten op de kamers `s middags, keken vele spelers naar de huldiging van het Nederlands elftal. Pascal Bosschaart belde nog even met oude bekende Dirk Kuijt. Medespelers geloofden niet dat hij hem aan de lijn had, maar gingen om toen Dirk op verzoek van Pascal even zwaaide naar de jongens van ADO Den Haag.