De Chinese voetballegende Li Ming, de huidige coach van China Onder 19, is momenteel met dat team in Nederland voor een trainingskamp. Dat geldt als voorbereiding op de Aziatische Jeugdkampioenschappen. Li Ming is bovendien van plan de komende periode geregeld bij ADO Den Haag op bezoek te gaan om met trainer Željko Petrović van gedachten te wisselen over hoe er wordt getraind bij een Eredivisieclub. Li Ming zal ook trainingen van het eerste elftal bekijken.

Met het oog op het verbeteren van het technische en tactische niveau van het China Onder 19 zal er op 24 augustus een wedstrijd plaatsvinden tegen het reserveteam van ADO Den Haag. Wang Hui, directeur van United Vansen dat eigenaar is van ADO Den Haag, zet zich doorlopend in voor het verhogen van het niveau van het Chinese voetbal. Hij benadrukte ooit: "Eén van de doelen van de overname van ADO Den Haag was om een opening voor Chinese topvoetballers te creëren richting het hoogste niveau van het internationale voetbal."

Omdat het nieuwe seizoen van de Eredivisie al begonnen is, heeft United Vansen de Haagse club gevraagd om er alles aan te doen om, naast de normale trainingen, ook het Chinese jeugdteam bij te staan tijdens hun trainingen in Nederland. Verder is het de wens van de trainers van China Onder 19 dat de twee belangrijkste spelers van de ploeg uitgenodigd zullen worden om bij ADO Den Haag een 10-daagse trainingsstage te volgen.

Ook het vermelden waard is dat de zoon van coach Li Ming, Li Sirong, al enkele jaren deel uitmaakt van de Jeugdopleiding van ADO Den Haag. De 13-jarige speler woont met zijn moeder in Nederland en speelt ook komend seizoen in Den Haag. Li Sirong maakt een goede ontwikkeling door en zal aansluiten bij Onder 14, het talentvolle team van coach Cedric van de Gun.