Waar de mannen net begonnen zijn met trainen, stoppen de vrouwen er in deze periode juist even mee. De Eredivisie Vrouwen begint later, dus nu is er even tijd voor vakantie. Twee nieuwe aanwinsten trainden de laatste twee weken mee met de selectie, we maken even kennis met hen.

Kimberley Vermeij (22) en Arlette Almeida (27) komen over van de kampioen in de hoofdklasse, Ter Leede. De ploeg die ADO Den Haag dit jaar uitschakelde in de beker. En wie scoorde toen de winnende goal? Kimberley Vermeij. Komend jaar dus in groen-geel te aanschouwen.

Arlette kwam in het eerste jaar van de Eredivisie Vrouwen ook uit voor ADO Den Haag. Toen liep het niet zoals gehoopt, maar na een sterk seizoen bij Ter Leede gaat ze vol goede moed aan een tweede poging beginnen. "Ik had het telefoontje helemaal niet verwacht, dacht in eerste instantie dat ze verkeerde verbonden waren of zo. Meerdere mensen hadden wel gezegd dat ik een goed seizoen had gedraaid, maar ik had niet verwacht deze kans te krijgen. De samenwerking tussen ADO Den Haag en Ter Leede is heel intensief, de coaches hebben constant contact, vanuit ADO zien ze veel van onze wedstrijden. Daardoor zijn Kimberley en ik blijkbaar opgevallen. Ik zal er alles aan doen het maximale eruit te halen."

Kimberley werd afgelopen jaar topscorer van de Hoofdklasse, en dat als aanvallende middenvelder. "Weer topscorer worden? Ja, wie wil dat niet? Maar deze overstap is voor mij vooral een overwinning en beloning na vier jaar blessureleed. Ik ben twee keer geopereerd aan mijn kruisband en afgelopen jaar was eigenlijk pas het eerste seizoen dat ik volledig mee heb kunnen doen. Dat daar aan het eind dan zo`n mooie uitdaging aan hangt, had ik nooit kunnen bedenken."

Beide dames blijven werken en kunnen dit gelukkig gaan combineren met het drukke trainingsschema van ADO Den Haag. Kimberley werkt in een sportwinkel in Amsterdam en haar collega`s hebben al beloofd naar haar te komen kijken. Arleida werkt in een ziekenhuis, zij doet nucleaire geneeskunde.

Na twee weken meetrainen is het even tijd voor vakantie, eind juli beginnen de vrouwen weer met trainen. Eén ding is zeker bij beide nieuwe dames, ze zijn ambitieus na hun kampioenschap met Ter Leede. Ze willen hetzelfde mee gaan maken op het hoogste niveau.