ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In deze rubriek stellen we die fans aan je voor. Dit keer Marco Eimermann (36) uit Zweden.

Eimermann woont al sinds 2006 in Zweden. De liefde dreef hem destijds naar het Scandinavische land. Na jaren op verschillende plaatsen te hebben vertoefd, woont Eimermann nu al een tijdje in Umea, een stad in het noorden van Zweden. Daar werkt de geboren Delftenaar op de plaatselijke universiteit. Hij heeft een vrouw en twee kinderen, waarvan Lucas lid is van ADO KIDS.

De liefde voor ADO Den Haag ontstond bij Eimermann toen hij 8 jaar oud was. Zijn opa nam hem destijds mee naar het Zuiderpark. "Hij woonde in Moerwijk, we konden altijd lopen naar het stadion", vertelt Eimermann enthousiast. "Voor acht gulden had ik een plekje achter de goal. De sfeer was daar geweldig. Ik kan me nog goed herinneren dat ik altijd in het zicht van de camera's stond. Het gebeurde dus regelmatig dat ik mezelf terugzag op Studio Sport. Als klein jongetje is dat natuurlijk heel gaaf."

Eimermann, die voor zijn emigratie ook in Den Haag en Wateringen woonde, bleef na het overlijden van zijn opa wedstrijden van ADO Den Haag bezoeken. Eén duel staat nog op zijn netvlies gebrand. "Het was de thuiswedstrijd tegen Ajax in 2004. We kwamen 0-3 achter en bij iedereen heerste al berusting. Maar voor rust scoorde ADO Den Haag nog tegen. We gingen er weer een beetje in geloven. Toen werd het in de tweede helft zelfs 3-3. Het stadion ontplofte. Dat zal ik nooit meer vergeten."

Ondanks dat Eimermann nu in Zweden woont, blijft hij ADO Den Haag op de voet volgen. "Vrijwel dagelijks kijk ik op de website en Twitter, en ik zie sowieso elke samenvatting. Ik probeer mijn vakantie naar Nederland altijd zo te plannen dat ik een wedstrijd mee kan pakken. Zo was ik bij de allereerste wedstrijd in het nieuwe stadion. Het komt ook weleens voor dat ik een duel van de Vrouwen bezoek. Mijn liefde voor de club gaat dus verder dan alleen het eerste team."

Aanmelden

Ben of ken jij ook een fan van ver? Meld je dan snel aan via www.adodenhaag.nl/fanvanver