Vanmiddag (dinsdag) vond de traditionele nieuwjaarsreceptie van ADO Den Haag plaats in het Kyocera Stadion. Zo'n 300 aanwezigen, van sponsoren, kantoorpersoneel tot selectiespelers wensten elkaar een voorspoedig 2016. Natuurlijk werd er door Algemeen Directeur Jan Willem Wigt teruggeblikt op de afgelopen maanden. Maar hij keek met name vooruit.

"Als ik terugkijk, kijk ik graag terug naar de zaken die we bereikt hebben", zei Wigt. "De samenstelling van een prima functionerend Zakelijk Platform, veel steun van de supporters, een goede selectie en staf met daarin een uitstekende sfeer zoals ik op het trainingskamp in Spanje heb geproefd, de fraaie videowalls, de zonnepanelen en de nieuwbouw op De Aftrap, ons jeugdcomplex. Gesterkt door de positieve houding van ons personeel waaronder de spelersgroep, de sponsoren en de prachtige emotionele brief van de supportersvereniging Haagse Bluf. Ik heb recent een ieder opgeroepen juist nu achter de club te blijven staan en heb hartverwarmende reacties gehad." 

Wigt over de financiële gesprekken met groot aandeelhouder United Vansen (UVS): "Ik heb nog steeds veel vertrouwen in de toekomst. We werken keihard aan een oplossing. Voor 20 januari as. staat er een aandeelhoudersvergadering gepland. Daarvoor zijn UVS, het bedrijf van Wang Hui, de gemeente Den Haag en de HFC ADO Den Haag uitgenodigd. Daarin zal de situatie besproken worden. We lopen het risico om op basis van de niet sluitende liquiditeitsbegroting in de Categorie 1 te komen. We doen er alles aan om dat te voorkomen. Als club hebben wij de KNVB - en dat zijn we ook verplicht - op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen."

ADO Den Haag moet natuurlijk ondanks alles wat er speelt verder, beseft Wigt zich. "We zijn een bedrijf en dat moet draaien. Naast de vele andere zaken waar we mee bezig zijn, hebben we bijvoorbeeld komende zondag de wedstrijd van het jaar, thuis tegen Ajax. En met de welbekende Haagse Bluf, doen we het doorgaans goed tegen de Amsterdammers en ik vermoed dat ze niet graag naar ons toe komen. De kaartverkoop loopt zeer goed, een uitverkocht huis zou natuurlijk geweldig zijn!"

Ook Technisch Manager John Metgod kwam nog even aan het woord. Hij liet weten dat het dankzij de huidige financiële situatie bij ADO Den Haag niet mogelijk is de selectie in de winterstop te versterken. "Natuurlijk teleurstellend, maar ik kijk graag naar zaken die positief zijn. Neem bijvoorbeeld het nieuwe complex van De Aftrap. Daar mogen we best trots op zijn."

Trainer Henk Fraser sprak zich uit over de sportieve ambitie van het nieuwe jaar. "We hebben een goede reeks neergezet voor de winterstop. Die lijn willen we doortrekken. Als ik zie hoe gedreven de selectie was tijdens het trainingskamp heb ik daar alle vertrouwen in. Met deze groep is een positie tussen plek 8 en 12 reëel."