ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In deze rubriek stellen we die fans aan je voor. Dit keer Joris Scott uit België.

Scott woont alweer negen jaar in België. Samen met zijn vrouw Jojanneke en drie kinderen heeft hij een huis in Kapellen, vlakbij Antwerpen. Daar runt Scott met zijn echtgenoot een eigen bedrijf. Ze handelen in wijn en opereren over de hele wereld. Een drukke baan, naar eigen zeggen, maar voor ADO Den Haag maakt hij graag tijd vrij.

De liefde voor ADO Den Haag werd Scott niet met de paplepel ingegoten. Hij werd geboren in Deventer en verhuisde pas jaren later naar Den Haag, waar hij twaalf jaar zou verblijven. De wijnhandelaar woonde in Bezuidenhout, Scheveningen en Vogelwijk. "Pas in mijn laatste Haagse jaren kwam ik met ADO Den Haag in aanraking", vertelt Scott. "In 2003 nam ik voor het eerst een seizoenskaart. Daarna heb ik een tijdje Business-seats gehad met mijn bedrijf. Nu bezoek ik nog ongeveer één keer per maand een thuiswedstrijd. Dan zit ik samen met mijn zoons Vincent en Pieter op de gezinstribune."

Het ADO Den Haag-virus heeft Scott dus ook overgedragen op de rest van het gezin. "Mijn vrouw heeft het inmiddels te pakken, maar Vincent en Pieter nog meer. Die zijn zelfs lid van ADO KIDS. Het liefst zouden ze naar elke wedstrijd willen, maar dat is lastig met mijn baan. Werk is ook de reden dat ik waarschijnlijk nooit meer zal terugkeren naar Nederland."

In al die jaren heeft Scott prachtige wedstrijden meegemaakt. Er staat er hem één heel helder voor de geest. "Dat was thuis tegen Ajax in 2011. Een kwartier voor tijd stond het nog 1-1. Lex Immers zette ADO Den Haag op voorsprong, maar Ajax kwam weer op gelijke hoogte. Toen scoorde Timothy Derijck de winnende in een van de laatste minuten. Ik dacht dat ik gek werd."

Ben of ken jij ook een fan van ver? Meld je dan snel aan via www.adodenhaag.nl/fanvanver