Het was bij het ontwaken een prettige constatering. Geen monotoon getik van regen op de ruiten maar het zachte klopje van de eerste straal zon. Een verschil van dag en nacht en een prachtig begin van de derde dag van het trainingskamp van ADO Den Haag in Sotogrande.

Voor een paar spelers stond er direct na het ontbijt weer een sessie met Ed Groven op het programma. Diverse bewegingen uit de bokssport, aandacht voor het voetenwerk, elasticiteit en natuurlijk boksen. Kasteneer en Gorré hadden het na een aarzelend begin prima naar hun zin.

Henk Fraser had het al aangekondigd. In Sotogrande zou ook conditioneel de basis worden gelegd voor de tweede helft van het seizoen. Onder toeziend oog van de wilde paarden die draafden op de bergen achter de trainingsvelden, draafden de spelers van ADO Den Haag langs pionnen en hekjes om te werken aan de conditionele waarden.

Op een tiental meter vormde de selectie van Club Brugge het uitzicht voor de selectie van Henk Fraser. De Belgen deden onder leiding van oud-Twente trainer Michel Preudhomme een positiespel. De Nederlanders Ruud Vormer en Stefano Denswil en de in ons land bekende Belgen als Timmy Simons en Davy de Fauw behoren tot de selectie van de nummer drie in België.

Na alle inspanningen zonder bal viel dan eindelijk het leer tussen de spelers in. Korte partijen in toernooivorm met vier ploegen. Op het scherp van de snede en dat was goed te zien. Vito Wormgoor zorgde nadat Giovanni Korte bij hem wegdraaide en hij bleef liggen nog even voor wat paniek. Een pak met ijs werd snel op de knie van de centrale verdediger gelegd en het lijkt er op dit moment op dat de blessure van Wormgoor het predicaat ernstig niet hoeft mee te krijgen. Gelukkig maar.

Bij de lunch hoorde de spelers van Henk Fraser dat ze een vrije middag werd gegund en Jilles Zevenbergen kon meedelen dat het teamuitje een definitief karakter had gekregen. De selectie van ADO Den Haag zal woensdag in het stadion van Betis Sevilla live de derby van die stad aanschouwen. De mededeling zorgde voor groot enthousiasme bij de spelers. Geen vrije middag voor Ruben Schaken overigens. Hij verzorgde voor ons een rondleiding over het complex en voelde ploeggenoten aan de tand over de stand van zaken op de kamer en controleerde de inhoud van de reistassen. Allemaal te zien op ADO TV op onze website www.adodenhaag.nl.