De ADO Den Haag vrouwen hebben zichzelf tekort gedaan door afgelopen zaterdag in de ¼ finale van de KNVB beker mer 1-0 te verliezen van de eigen satellietclub Ter Leede (beloftenelftal ADO Den Haag).

Bij de selectie van trainer/coach Sarina Wiegman ontbrak een aantal speelsters door blessures. Niet beschikbaar waren Barbara Lorsheijd, Mandy van den Berg, Ilse Witteman, Sylvia Nooij, Lisanne Grimberg, Kirsten Koopmans en Elise Tak. Om het Ter Leede elftal in tact te laten werd door ADO Den Haag een beroep gedaan op drie speelsters van Ter Leede 2 om de Haagse selectie aan te vullen.

In de eerste helft was ADO Den Haag veruit de sterkste ploeg, maar liefst vier 100% kansen werden door Sheila van den Bulk en Renate Jansen te niet gedaan. Ter Leede kon daar niets tegenover stellen. In de tweede helft toonde een zeer geïnspireerd Ter Leede aan dat je met wilskracht ver kunt komen. De speelsters van ADO Den Haag die het verschil moesten maken gaven niet thuis. Nadat Esther Scheenaard ook nog een strafschop had gemist, besliste even laten Kimberley Vermeij (Ter Leede) de wedstrijd door ditmaal een strafschop feilloos achter Laura du Ry te schieten. In de ½ finale speelt Ter Leede nu tegen FC Twente. De andere halve finale zal gaan tussen Willem II en de winnaar van Reiger Boys – FC Utrecht.

De ADO Den Haag vrouwen kunnen zich nu volledig richten op de competitie waarin AZ en ADO Den Haag nog de enige kanshebbers zijn op het landskampioenschap. Op donderdag 29 april speelt ADO Den Haag de belangrijke uitwedstrijd tegen AZ in IJmuiden.