ADO Den Haag A1 heeft de thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord A1 verdiend met 1-1 gelijk gespeeld. ADO Den Haag B1 redde het niet tegen AZ B1 en verloor met 1-2.

ADO Den Haag A1 – Feyenoord A1 1-1
ADO Den Haag A1 heeft de thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord A1 met 1-1 gelijkgespeeld. Deze stand was al bij rust bereikt. ADO Den Haag A1 begon goed aan de wedstrijd en had na 8 minuten een grote kans via Aschraf Artimi die een voorzet van Andre Ntambue net niet intikken.
Na 23 minuten kwam Feyenoord onverwacht op 0-1. Na een fout in de verdediging stond Shahir Isoufi opeens vrij voor Tom Boks en hij scoorde beheerst. Enkele minuten later een identieke situatie aan de andere kant en nu kwam de bal voor de voet van Aschraf Artimi die met een mooie schot de 1-1 op het bord bracht. Vlak voor de rust kreeg ADO Den Haag nog een goede kans via een schot van Adil Tihouna, maar Kostas Lamprou, de keeper van Feyenoord, redde uitstekend.
Na 10 minuten in de 2e helft een goede actie van Andre Ntambue die aan de rand van de 16 meter pas gestopt werd door een overtreding. De vrije trap leverde helaas niets op. In de 2e helft had ADO Den Haag een veldoverwicht en was Feyenoord gevaarlijk in de counter. ADO Den Haag keeper Tom Boks moest in deze tegenaanvallen nog enkele goede reddingen doen, maar in de stand kwam geen verandering meer waardoor ADO Den Haag een verdiend punt behaalde tegen koploper Feyenoord.

Scheidsrechter: De heer D. Otto

Gele kaart ADO Den Haag: Aschraf Artimi

Opstelling: Tom Boks, Diederick Hoogerwaard, Peter Korteling, Patrick Batiste, Ferry de Jong (Justin Lopes), Niels van Pelt, Mike van Duinen, Hicham Faik, Aschraf Artimi, Adil Tihouna en Andre Ntambue (74e Rodney Sno)

ADO Den Haag B1 – AZ B1 1-2
ADO Den Haag had vandaag de mogelijkheid zich definitief veilig te spelen hoewel de uitwedstrijd tegen AZ geen aanleiding was om op een gemakkelijke wedstrijd te rekenen. ADO Den Haag begon sterk en via Mike van Toor kreeg het in de 1e minuut de mogelijkheid om de score te openen maar dit lukte helaas niet.

De eerste helft kabbelde voort tot de 39e minuut toen maakte de Haagse defensie een fout in het uitverdedigen. AZ onderschepte de bal en via twee combinaties lag de bal in het Haagse doel; 0-1 De tweede heft gaf een zelfde spelbeeld te zien. ADO Den Haag probeerde de gelijkmaker te forceren en door de kopbal van Jordy Toorenburg slaagde het in deze opzet. Lang kon ADO Den Haag niet genieten van deze tussenstand. Een overtreding van Alexander Bjelica in het strafschopgebied werd door de scheidsrechter met een penalty bestraft; 1-2 ADO Den Haag ging tot een alles-of-niets- offensief maar slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te scoren. Het verloor nog wel Jordy Toorenburg met een rode kaart.

ADO Den Haag B2 – UVS B1 2-3
De eerste helft had ADO Den Haag het beste van het spel zonder dat dit resulteerde in echte kansen. Op het moment dat iedereen zich op ging maken voor de rust scoorde UVS in de 38e minuut de 0-1. De 2e helft kwam ADO Den Haag direct goed uit de startblokken met 2 goede kansen in de eerste 4 minuten. In de 6e minuut werd ADO Den Haag wederom verrast met als gevolg de 0-2.

Wederom pakte ADO Den Haag het veldoverwicht hetgeen in de 58e minuut beloond werd met de 1-2 door een schitterende actie en dito schot van Abas Al Tamimy. Na een aantal kansen aan de kant van ADO Den Haag kwam UVS uit een vrije trap welke werd doorgekopt op 1-3. Wederom bleef ADO Den Haag aandringen en in de 33e minuut kwam ADO Den Haag op 2-3 door Richello Fecunda en beloofde het nog een spannend slot te worden. Helaas zat het aan de kant van ADO Den Haag niet mee met de laatste doelpogingen waardoor de einduitslag bleef staan op 2-3.

Willem II/RKC C1 – ADO Den Haag C1 2-0
ADO Den Haag C1 speelde de lastige uitwedstrijd tegen kampioen Willem II/RKC C1. ADO Den Haag miste vandaag 7 basisspelers door blessures en doorschuiven naar een hoger elftal. Desondanks speelde ADO Den Haag een puike wedstrijd waarin door de spelers keihard gewerkt werd. Door een rommelig moment in de verdediging kwamen wij in de 2e helft op een 1-0 achterstand.. Na een blessure van Kevin van der Zwet moest Maarten van der Want onze reserve keeper als veldspeler het veld in. Helaas kwam Willem II/RKC C1 nog op een 2-0 voorsprong wat tevens de eindstand was.

FC Dordrecht C2 – ADO Den Haag C2 2-4
De C2 had tegen FC Dordrecht de kans om een matige week (vorig weekend een geflatteerde nederlaag tegen Feyenoord en midweeks een teleurstellend gelijkspel tegen Willem II/RKC) goed te maken. Dat lukte ook, ADO Den Haag won verdiend met 2-4. Met een wat door blessures en doorschuivingen aangepast elftal kwam ADO Den Haag al snel op achterstand. Vanaf dat moment was er echter maar één team wat voetbalde en dat was ADO Den Haag.

Max van Steen en Rodey van der Putten (2x) kregen goede mogelijkheden, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Toch kwam ADO Den Haag vlak voor rust op gelijke hoogte. Een vrij trap vanaf de rechterflank werd door Max van Steen prachtig in de kruising gekopt. Camiel Koopmans schoot even later nog op de lat, maar het bleef bij een 1-1 ruststand.Na rust kwam ADO Den Haag weer snel achter en herhaalde de eerste helft zich. ADO Den Haag voetbalde, Dordrecht hield tegen en loerde op de counter.

Maar al snel zette ADO Den Haag en tandje bij en kwam via Jan Verduijn, die sneller bij de bal was dan de keeper, op 2-2. Camiel Koopmans kopte vervolgens vanuit een corner de 2-3 binnen. De laatste treffer was een bijzondere; keeper Mark Stekelenburg, noodgedwongen wisselspeler door de kleine selectie, kwam in het veld en sloeg als een echte spits toe, 2-4.

Ajax D1 – ADO Den Haag D1 4–0 Oefenwedstrijd

Laakkwartier D1 – ADO Den Haag D2 1-1
Vandaag speelde ADO Den Haag om 09:30 een uitwedstrijd bij Laakkwartier.In de eerste helft werd er van beide kanten niet goed gevoetbald. ADO Den Haag had het moeilijk tegen de fysiek sterke tegenstander. In de 22ste minuut kreeg Laakkwartier een terechte penalty, deze werd ook benut en zo kwam Laakkwartier op voorsprong. Na de rust begon ADO Den Haag beter te voetballen en kreeg ook meer kansen. In de 43ste minuut scoorde Matthijs de Oude de verdiende gelijkmaker op aangeven van Harvey Johnsen die goed overzicht hield. In de laatste 10 minuten ging het spel snel heen en weer met kansen voor beide teams. Na 60 minuten gevoetbald te hebben stond er een 1 – 1 op het scorebord van Laakkwartier.

VUC D1 – ADO Den Haag D3 0-2
De D3 van ADO Den Haag speelde vandaag op het kunstgras van VUC. De ploeg begon rustig op balbezit te spelen omdat VUC met twee spitsen verdedigde waar ADO Den Haag het in het begin lastig mee had. Gedurende de wedstrijd kwamen er kansen voor zowel ADO Den Haag als VUC, waarbij we toch eerlijk kunnen zeggen dat VUC de voorsprong had moeten nemen. Gelukkig stond Perry van Oeveren,vandaag als keeper zijn mannetje en pakte een goede één tegen één situatie.

Hierdoor kon ADO Den Haag in de wedstrijd blijven. Voor rust scoorde maakte Yanick Engelen de 0-1 met een intikker, waar hij wel op de goede plek stond. Na rust probeerde ADO nog meer druk te zetten en kwamen er meer kansen voor de ploeg. Met verkeerde eindpasses of te ver doordribbelen en niet goed voor de goal vrij staan maakte de D3 het zichzelf lastig. Gelukkig keurde de scheidsrechter een buitenspelgoal van Luc den Otter wel goed. Hij maakte in 2e instantie de goal na een schot op doel. Het spel was niet ons hoogste niveau, maar het resultaat is goed. Dat belooft dus nog wat voor de komende weken. Maandag kwartfinale van de beker tegen Graaf Willem II VAC D1 thuis om 19:00 uur.

GDA D2 – ADO Den Haag Etop 0-13
Op een zonnig Madestein begon ADO Den Haag E-top sterk aan de wedstrijd. Al na 3 minuten stond het 0-1. Uiteindelijk was het Pascal Struijk die dit doelpunt op zijn naam kreeg na een corner van Thomas Engwegen. Daarna bracht Thomas Engwegen de stond op 0-2 na een goede voorbereidende actie van Tyrone Owusu. Na een mooie voorzet van Donovan de Groot met zijn linkerbeen maakte Cirano de Groot de 0-3.

Jesse Gielisse wilde ook zijn goaltje meepikken en bracht de stand op 0-4 na een solo vanuit het middenveld. Daarna scoorde Donovan de Groot zowel de 0-5 & 0-6 op aangeven van Sukunmi Omosebi en Amit Jagai. Voor rust maakte Orlando Ribeiro de zevenklapper compleet na een voorbereidende actie van Mike Bavelaar. Na rust ging ADO Den Haag E-top proberen de 100ste goal in de competitie te maken. Daarvoor moesten ze er nog 6 maken in de 2e helft. ADO Den Haag ging in de 2e helft verder met goed voetbal en kreeg daarmee veel kansen.Amit Jagai scoorde met een mooi schot de 0-8 op aangeven van Donovan de Groot. Dezelfde Amit Jagai gaf uiteindelijk de assist voor 0-9 die Orlando Ribeiro mooi via de binnenkant van de paal binnenknalde.

Thomas Engwegen werd mooi vrijgespeeld door Mike Bavelaar en scoorde de 0-10. Donovan de Groot maakte de score nog groter door via een individuele actie de 0-11 binnen te schieten. Valentin van Kleef maakte uiteindelijk de 0-12 door een goede pass van Lance Duivesteijn. ADO Den Haag had nog 8 minuten de tijd om de 100ste goal te scoren. Uiteindelijk viel deze pas in de laatste minuut na een indirecte vrije trap in het 16-metergebied. Donovan de Groot schoot zijn 4e van de middag dwars door de muur. Volgende week speelt ADO Den Haag E-Top de topper tegen Wilhelmus D1.

Den Hoorn E1 – ADO Den Haag E1 1-3
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Den Hoorn op het programma. ADO Den Haag E1 begon zeer stroef aan de wedstrijd en door het lage tempo creëerde ADO weinig kansen. Vlak voor rust scoorde Lars Mennes de 0-1 na een goede individuele actie. Na dit doelpunt werd er gelijk gefloten voor het rustsignaal. Na de pauze ging ADO E1 meer aanvallen maar uiteindelijk was het toch Den Hoorn dat de 1-1 scoorde. Na dit doelpunt kwam ADO beter in de wedstrijd en maakte Benjamin Reemst de 1-2. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Simo Choukoud en zo kwam de eindstand op 1-3.