ADO Den Haag A1 behaalde een punt in de uitwedstrijd tegen het gedegradeerde FC Volendam A1. ADO Den Haag B1 zette de goede lijn voort en versloeg PSV B1 met 1-0.

FC Volendam A1 – ADO Den Haag A1 1–1
Vandaag een op voorhand lastige uitwedstrijd tegen de ploeg die onderaan staat en bij verlies zou degraderen. ADO Den Haag startte niet geconcentreerd. Hierdoor scoorde na ongeveer 15 minuten FC Volendam uit een vrije trap de 1-0. Daarna werd ADO Den Haag wakker en trok het spel naar zich toe. ADO Den Haag kreeg wat kansen, maar scoorde niet. In de 30e minuut komt FC Volendam A1 met 10 man te staan. Het duurde tot de 40e minuut voordat ADO Den Haag gelijk komt. Uit een goede aanval scoort Boy Wotte de 1-1, hetgeen tevens de ruststand was. Na rust gaat ADO Den Haag gelijk van goed start, krijgt enkele goede kansen, maar scoort niet.

Het niveau van de wedstrijd zakt hierna ver weg. In het laatste kwartier komt FC Volendam zelfs met 9 man te staan, maar het lukt ADO Den Haag niet om tot uitgespeelde kansen te komen. Vlak voor tijd voorkomt keeper Ricardo Kieboom een Haagse nederlaag door de toegekende strafschop op fantastische wijze te stoppen waardoor de eindstand in, deze van Haagse zijde, matige wedstrijd 1-1 wordt.

Scheidsrechter: De heer de Gast

Gele kaarten ADO Den Haag: Boy Wotte; Donny van der Dussen; Glenn Boon

Opstelling:
Ricardo Kieboom; Cedric Ake; Glenn Boon (82e Diedrick Hoogerwaard); Patrick Batist; Ferry de Jong; Boy Wotte (45e Niels van Pelt); Mike van Duinen; Donny van der Dussen (45e Adil Tihouna); Aschraf Artimi; Hicham Faik; Stanley Elbers (80e Andre Ntambue)

ADO Den Haag B1 – PSV B1 1–0
ADO Den Haag B1 kreeg vandaag bezoek van PSV. In de wetenschap dat Excelsior eerder op de dag een puntje meenam uit Groningen begon ADO Den Haag aan deze belangrijke wedstrijd. De eerste mogelijkheid was na 2 minuten voor de gasten uit Eindhoven. Bij de eerste paal tikte de spits van PSV de bal, via de Haagse keeper, over het doel. ADO Den Haag deed na 17 minuten van zich spreken. Een voorzet van links werd knap ingekopt door Jordy Toorenburg. Helaas stond de keeper van Eindhoven goed en eindigde de bal recht in zijn handen. Na ongeveer een half uur spelen anticipeerde Jordy Toorenburg het best van iedereen.

De defensie van PSV, inclusief de keeper, schatte een hoge bal verkeerd in. Niet Jordy Toorenburg en hij wist de bal in het lege doel te koppen. 1-0 was ook de ruststand. De 2e helft was meer spannend dan goed. PSV probeerde wel de gelijkmaker te forceren maar ADO Den Haag gaf geen kans weg. ADO Den Haag probeerde een tweede treffer te scoren maar slaagde hier niet in. Het wegsturen van de Eindhovense verdediger (2x geel) 6 minuten voor tijd deed de kaars langzaam uitgaan. Na 3 minuten extra tijd vond ook de scheidsrechter het welletjes en had de Haagse ploeg 3 dik verdiende punten in de tas.

ADO Den Haag B2 – Barendrecht B1 1–3
Vandaag de topper tussen de nummer 1 en 2 in de poule. Bij een gelijkspel mocht Barendrecht de champagne ontkurken. In de 10e minuut van de wedstrijd kwam Barendrecht op 0-1 na slordig uitverdedigen aan de kant van ADO Den Haag. Er zat merkbaar spanning op deze wedstrijd wat het niveau vanmiddag niet ten goede kwam. In de 20e minuut kwam ADO Den Haag op 1-1 nadat een vrije trap van 25 meter hard werd ingeschoten door Youssef Al Tamimy. De doelman van Barendrecht kon de bal niet controleren waarna Eli Richardson er als de kippen bij was om bal alsnog in het doel te plaatsen.

In de 26e minuut leek Ado Den Haag op 2-1 te komen maar helaas vergat de scheidsrechter van dienst het voordeel toe te kennen nadat de doelman van Barendrecht buiten het 16 meter gebied de bal met de hand speelde, ging de bal met een mooie lob in het doel maar er was dus al gefloten. De 2 helft kwam pas weer in de 71e minuut tot leven nadat de spits van Barendrecht erg scherp reageerde op een klutsbal in de defensie van ADO Den Haag met 1-2 als gevolg. In dezelfde minuut kon ADO Den Haag alweer op gelijke hoogte komen maar de doelman redde bekwaam op een inzet van Abas Al Tamimy. In de 36e minuut viel de spanning weg bij Barendrecht nadat een eigen doelpunt van ADO Den Haag uit een hoekschop de 1-3 bracht op het scorebord. Wij feliciteren de spelers, begeleiding en volgers van Barendrecht met het kampioenschap.

ADO Den Haag C1 – FC Utrecht C1 2–2
ADO Den Haag C1 speelde vandaag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht C1. FC Utrecht heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie en begon daardoor fel aan de wedstrijd. Na een vrij rommelige fase kwam ADO den Haag op een 1-0 voorsprong door Demelzo Terbeek. FC Utrecht kwam vrij snel daarna alweer op 1-1. Daarna had FC Utrecht het overwicht en de beste kansen en kwam ook verdiend op een 1-2 voorsprong. Na de rust ging ADO den Haag aanvallender voetballen en kwam verdiend op een 2-2 door een vrije trap van Jermaine Mezach. Dit was tevens de einduitslag. ADO den Haag C1 speelt volgende week een uitwedstrijd tegen de kampioen Willem II/RKC.

FC Utrecht D1 – ADO Den Haag D1 5–1
Vandaag speelde ADO Den Haag D1 in en tegen Utrecht. Vanaf het eerste fluitsignaal was het FC Utrecht dat het beste voetbal liet zien. Het duurde dan ook niet lang voordat de 1-0, door een eenvoudige kopbal, door FC Utrecht gescoord werd. ADO Den Haag kon in de eerste helft alleen gevaarlijk worden uit spelhervattingen, Trevor David schoot twee maal uit een vrije schop net buiten het zestienmetergebied maar rakelings over. Nog voor rust verdubbelde FC Utrecht de voorsprong en zag een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd. Na de thee ging ADO Den Haag op jacht naar de aansluitingstreffer. De scheidsrechter die geen strafschop gaf nadat Tom Plezier in het begin van de wedstrijd in het strafschopgebied werd neergehaald, maar gaf er wel een toen Nikki Baggerman na een kwartier spelen ongeoorloofd werd aangevallen. Nikki Baggerman nam zelf de strafschop en schoot deze resoluut in het net. 2-1. De vreugde aan Haagse zijde was echter van korte duur, want FC Utrecht deed binnen de minuut wat terug door de 3-1 binnen te schieten. FC Utrecht ging vervolgens beter met de kansen om en kon met nog twee doelpunten uitlopen naar een 5-1 eindstand.

Honselersdijk D1 – ADO Den Haag D2 0–7
Vandaag speelde ADO Den Haag D2 in het Westland tegen Honselersdijk D1. ADO Den Haag D2 maakt nog kans op het kampioenschap en moet al zijn wedstrijden winnen. In de eerste minuut scoorde Thijs Timmermans al voor ADO Den Haag op aangeven van Roël van der Valk. Twee minuten later werd er alweer gescoord, dit keer door Matthijs de Oude die de bal via de binnenkant van de paal het doel in schoot. In de zesde minuut was het weer Matthijs de Oude die de bal in het goal schoot na een goede pass van Gustavo Hamer. Joshua Vermeer kreeg één minuut later nog een goede kans maar kopte de bal net naast het goal na een goede voorzet van Gustavo Hamer. ADO Den Haag bleef doordrukken en Honselersdijk zag de scoren opgeschroefd worden, Gustavo Hamer schoot de 0-4 binnen en Thijs Timmermans zijn tweede doelpunt van de dag en tevens de 0-5 voor ADO Den Haag. Gustavo Hamer zette de ruststand op 0-6. In de tweede helft kreeg Tristan Dekker de bal nadat de keeper deze bijna in zijn voeten legde en kon vervolgend scoren. De eindstand is 0-7 geworden.

ADO Den Haag D3 vrij

ADO Den Haag Etop – Laakkwartier D2 7–1
ADO Den Haag E top begon sterk aan de wedstrijd en speelde de bal goed rond. Uit een afgeslagen aanval onderschepte Thomas Engwegen de bal en scoorde de 1-0. Uit een vrijtrap schoot Tyrone Owusu de bal hard achter de keeper, dus 2-0. ADO Den Haag bleef aanvallen en Tyrone Owusu scoorde de 3-0 uit een pass van Cirano de Groot. Het was Cirano de Groot die voor de 4-0 zorgde uit een pass van Donovan de Groot. Uit een van de vele corners van Mike Bavelaar scoorde Cirano de Groot de 5-0. Na rust zag men een feller Laakkwartier en werd ADO Den Haag van hun doel afgehouden. Uit een penalty scoorde Laakkwartier de 5-1. ADO Den Haag ging weer voetballen en Mike Bavelaar scoorde in een keer uit een corner de 6-1. Het was Valentin van Kleef die een afvallende bal opving en de eindstand op 7-1 bepaalde.

ADO Den Haag E1 – Quick E1 7–3