Sjaak Bral, Bas Muijs en Rick Hoogendorp reiken op zondag 18 april in de rust van ADO Den Haag - RKC Waalwijk de prijzen uit voor het origineelste, mooiste en leukste spandoek. De spandoeken zijn gemaakt door leerlingen van scholen die dit voetbalseizoen meededen aan het project ‘De Held’.

Stichting MOOI en ADO Den Haag werken samen aan sociaal-maatschappelijke activiteiten, met name voor jongeren en kinderen, gericht op het versterken van normen en waarden. Sinds 1996 draait het project ‘De Held’, een sportief antiracisme project waarbij spelers van ADO Den Haag in gesprek gaan met Haagse basisschoolleerlingen uit groep 7. Thema’s die besproken worden zijn: pesten, racisme en zinloos geweld, waarbij gezamenlijk wordt gezocht naar kleine oplossingen voor deze ‘grote’ onderwerpen.

De spandoekenwedstrijd wordt dit jaar voor de elfde keer op rij gehouden.

Kidsclub
MOOI en ADO werken ook samen binnen ADO KIDS, de kidsclub van ADO Den Haag voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar. ADO KIDS draait vooral om sportief gedrag, teamwork en plezier hebben. Niet alleen in het stadion, maar ook op school, thuis en op straat. In juni 2009 werd het 2000e lid verwelkomd. Momenteel staat de teller op 2400 kids uit Haaglanden, maar ook kinderen uit Zoetermeer en het Westland weten de club te vinden sinds de ingebruikname van het nieuwe stadion aan het Forepark.